Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prymula na Hrad? Zeman chce „muže vyhazovů“ do svého týmu expertů

Autor: jko, jt - 
25. února 2021
09:20

Skončil jako ministr zdravotnictví. Skončil jako poradce premiéra. Skončil jako náměstek na »zdrávku«. Přesto se Roman Prymula (57) možná znovu vrátí na scénu. O navázání spolupráce s ním totiž uvažuje prezident Miloš Zeman (76).

Informaci Blesku, že by Prymula mohl radit hlavě státu, potvrdil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. „Pan prezident uvažuje o tom, že by nějakou formu spolupráce s panem profesorem Prymulou navázal,“ uvedl pro Blesk. Exministr zdravotnictví je odborníkem na epidemiologii, je tedy možné, že by Zemanovi mohl radit ohledně řádící pandemie covidu. Sám Prymula na dotazy Blesku do uzávěrky vydání neodpověděl.

Muž vyhazovů

Už loni na jaře odešel Prymula z vlastní vůle z pozice náměstka na ministerstvu zdravotnictví. Aby premiér Andrej Babiš (66, ANO) nepřišel o tehdejší tvář boje proti koronaviru, udělal z něj vládního zmocněnce. Po odchodu Adama Vojtěcha (34, za ANO) z vlády to byl právě Prymula, kdo obsadil volné křeslo šéfa rezortu zdravotnictví. V něm ale vydržel jen krátce.

Video  Snímky, které usvědčily Prymulu: V hospodě vlastním opatřením navzdory!  - Marek Pátek, Martin Hykl, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

V říjnu 2020 ho totiž Blesk vyfotografoval na tajné schůzce v restauraci Rio na Vyšehradě. I tak se ale předseda vlády svého koně nechtěl zbavit a udělal z něj poradce. I tady ale Prymula nepobyl dlouho. Vaz mu zlomily snímky, na nichž je na fotbalovém utkání pražské Slavie. Ještě před týdnem se pak zaříkal, že už se do veřejných funkcí nevrátí.

Video  Na zápase Slavie byl i Prymula. Pár hodin předtím vyzýval k tvrdému lockdownu  - iSport TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

doktormediciny ( 25. února 2021 16:11 )

....To je terochu silne....Nekde si udelali veceri. Do hospody jit nemohli....No, na tu kopanou asi nemel chodit....Aler kdo mel zajem to rozmaznout, to nevim...Na jeho prognosy na zacatku prazdnin b o h u z e l doslo...

mord ( 25. února 2021 15:18 )

Tomu jde jenom o.penize a aby nešel sedět. Všechno ostatní je mu lhostejne

mord ( 25. února 2021 15:14 )

Všechno je tak jak má být. Do partičky lumpu kolem LDN Lany se tohle ulhane bezcharakterní individuum opravdu bude hodit

badot ( 25. února 2021 15:01 )

Toho komunistického lampasáka a papaláše, který by ostatním rozdával rozkazy a sám na všechno kašle, pošlete do hajzlu. Je prolezlý komunistickými manýrami. Mám velké pochybnosti i o jeho odborných medicínských kvalitách. Je to prohnaný darebák, který zaopatřuje na každém kroku jenom sebe a svoji familii. Ze všeho chce jenom vytřískat. Pryč s ním. Už se předvedl dostatečně.

ceslo ( 25. února 2021 14:53 )

to chce klid , po volbách ho stejně odvolají a AB půjde kukat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa