Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman promluvil o svém konci a stavbě domu. „První dceři“ zkřížil plány koronavirus

Video se připravuje ...
Autor: Sabina Dračková, vr, vei - 
11. října 2020
14:01

O plánech do budoucna promluvil prezident Miloš Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech. Stále pokračuje ve stavbě rodinného domu, kam se má v plánu uchýlit, až nebude prezidentem. Mezi dotazy čtenářů byly i ty, zda to už nechce Zeman kvůli svému zdravotnímu stavu lidově řečeno „položit“. Vypadá to však, že o takové možnosti nechce hlava státu ani slyšet. Mimo jiné také zvídavým divákům prozradil, že kvůli koronavirové epidemii jeho dcera Kate nemohla dosud zpět do Londýna.

„Moje dcera je na home ofiice, dodělává si bakalářskou práci,“ nastínil prezident o tom, co v současné době dělá Kateřina Zemanová. To, zda je zpět v Londýně, kde v minulosti žila, zajímalo čtenářku Blesku Janu. „V Londýně býti kvůli známým problémům s epidemií zatím nemůže,“ dodal.

Jak Blesk Zprávy v minulosti zjistily, Kateřina Zemanová pracuje na propagaci a sociálních sítích Pražského hradu. Nedávno se třeba fotila na nádvoří s manželkou hradního kancléře Vratislava Mynáře Alex a společně lákaly turisty k návštěvě.

Zeman čeká na zdi domu, Vysočinu neprodá

Zeman Blesku nyní také prozradil, jak postupuje stavba jeho rodinného sídla - bungalovu, který si nechává budovat v Lánech na dobu, kdy už nebude prezidentem. „Je hotová základová deska a doufám, že se časem začne zdít,“ nastínil.

Jeden ze čtenářů se také ptal, zda pak prezident prodá další nemovitosti, které mu patří. „Já mám jenom jednu nemovitost a to jsou dvě místnosti ve staré tvrzi na Vysočině a to určitě neprodám,“ řekl Zeman. V minulých letech právě na Vysočinu Zeman jezdil na letní dovolenou, pravidelně tam také vyráží v doprovodu své několikačlenné ochranky na projížďku na gumovém člunu. Letní výlety na Vysočinu má v plánu i do budoucna.

„Budu tam jezdit samozřejmě jenom v létě, protože na zimu už to kvůli mým bolavým nohám příliš není, ale v létě si sednu hezky do člunu a budu se kochat veselským rybníkem (rybník u Nového Veselí, kde má prezident chatu - pozn. red.),“ nastínila plány hlava státu.

Konec kvůli zdraví?

Jeden ze čtenářů Blesku a diváků pořadu S prezidentem v Lánech se ptal i na možný konec prezidenta Zemana ve funkci. A to kvůli špatnému zdravotnímu stavu. „Nemyslím to zle, ale v podstatě neustále odpočíváte, případně se zotavujete,“ napsal v dotazu Vladimír Skácel.

„Já skončím s funkcí prezidenta zhruba za dva a čtvrt roku,“ poznamenal Zeman, kdy mu končí prezidentský mandát. „Pan Skácel není zřejmě lékař a těžko proto může posuzovat můj zdravotní stav,“ řekl prezident s tím, že jeho zdraví posuzují lékaři a dodal: „Až na bolavé nohy, a kvůli nim se neodchází, je můj zdravotní stav dobrý. Mimochodem tu zlomenou ruku budu mít zahojenou za nějakou poměrně krátkou dobu,“ reagoval Zeman.

Zároveň se také prezident hájil, že i když netráví většinu času v sídle českých prezidentů na Pražském hradě, tak na zámku v Lánech přijímá návštěvy, má jednání a dává rozhovory. „Pracuju, vyřizuju poštu. Teď jsem byl v Prostějově na letecké základně, protože mám rád drony a tam se instaloval nový prapor dronů,“ vyjmenoval prezident.

Podívejte se na celý záznam pořadu S prezidentem v Lánech

Video  S prezidentem v Lánech - celý záznam pořadu  
Video se připravuje ...

Michal Snobl ( 11. října 2020 21:15 )

To se nám pan prezident vybarvil. Urarzet a nic víc. Měl by si zamést na hrade pod nohama.Tam těch blbecku má víc jak ve státě.Muze začít u Pandrholi z Osvětiman a bébébůůůOvčáčka.

avina ( 11. října 2020 19:13 )

Počká, až bude dostavěný dům. Pak se přesune. Volby- Minář vzorem voličů,kterým Zeman nevyhovuje. Voliči- hajného KS.Ten při volbách byl ve věku 75le­t.Os­palý,­pochca­ný kuřák,pivař. Stahovač králíků bude /72 let/v čele Senátu,tak uvolní zrzkovi Minářovi volbu prezidenta. To bude estráda kritiků po volbách. Venca Flaška by jásal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa