Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Alex Mynářová a Kate Zemanová: Spojenkyně, které lákají na Hrad. Fotku chtějí i od vás

Autor: Jakub Veinlich - 
6. září 2020
05:10

Dcera prezidenta Kateřina Zemanová je stále v Praze. S manželkou kancléře Alex Mynářovou dokonce společně lákají z nádvoří Pražského hradu na výstavu v sídle hlavy státu. Miloš Zeman je mezitím stále na zámku v Lánech, kde se zotavuje po operaci pravé ruky, kterou si po pádu v Lumbeho vile zlomil.

„Co má pan prezident zlomenou ruku, tak jsem s ním nemluvila, ale manžel za ním jezdí každý den a vše se podle mých informací vyvíjí dobře, musím to zaťukat,“ řekla Blesk Zprávám manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře Alex Mynářová. Zemana přitom čeká první mediální vystoupení poté, co se před týdnem vrátil z nemocnice. TV Prima předtáčela v sobotu na zámku v Lánech s hlavou státu rozhovor, který odvysílá v neděli dopoledne.  

Bývalá moderátorka a matka dvou malých dětí se teď mimo jiné věnuje propagaci Pražského hradu. O víkendu se sice pochlubila na instagramu, jak její téměř 13měsíční syn Viktor začal chodit, v týdnu se ale stačila sejít na Pražském hradě s prezidentovou dcerou Kateřinou a projít si výstavu fotografií, které nafotili v areálu úřadu českých prezidentů samotní návštěvníci.

„Na naši výstavu #prazskyhrad se dnes přišly podívat dcera prezidenta republiky Kateřina Zemanová a Alex Mynářová. Fotografie návštěvníků moc chválily a politovaly, že se samy nemohou zúčastnit naší soutěže... ale vy můžete!“  napsali v týdnu správci hradních sociálních sítí na instagramový účet prezidentské kanceláře k fotografii, na které jsou zachycené jak Kateřina Zemanová, tak Alex Mynářová.

Právě Mynářová se v posledních měsících věnuje točení propagačních videí, které mají běžným lidem ukázat zákulisí a historii prostor, kde úřadují čeští prezidenti. První slečna Kateřina Zemanová má zas mít na starosti propagaci Hradu na sociálních sítích.

„Dovolíme si připomenout, že do 20. září probíhá fotografická soutěž #hradnimfotografem, jejíž hlavní cenou je výjimečná prohlídka reprezentačních prostor Pražského hradu! Těšíme se na Vaše originální záběry!“ upozorňuje hradní kancelář v pokračování svého příspěvku pod fotografií s Kateřinou a Alex.

„Návštěvníci Pražského hradu z ČR i ze světa publikují na instagramu často velmi povedené snímky, které jsme chtěli ocenit a zároveň se s nimi podělit přímo na III. nádvoří Pražského hradu. Proto jsme vybrali 20 nejhezčích snímků, kontaktovali jsme jejich autory, fotky získali v plném rozlišení a nyní jsou na Třetím nádvoří vystaveny na panelech,“ vysvětlila princip, jakým vznikala výstava fotografií Blesk Zprávám Mynářová.

Fotografie podle jejích slov vybírali jak pracovníci Kanceláře prezidenta republiky, tak prý i první dcera Kateřina. 

Pražský hrad propaguje sídla prezidenta také na instagramu Pražský hrad propaguje sídla prezidenta také na instagramu | Pražský hrad, instagram, fotky, telefon, soutěž, Kateřina Zemanová, Alex Mynářová,

Návštěvníci Pražského hradu se navíc mohou zapojit do soutěže, ve které mohou vyhrát exkluzivní prohlídku hradních prostor, kam se běžní návštěvníci nedostanou.

„Do soutěže se může zapojit kdokoli, kdo na Pražském hradě vyfotí zajímavý snímek a označí ho hashtagem #hradnimfotografem,“ popsala Mynářová novou fotografickou soutěž, o které je víc na panelech umístěných na nádvoří Pražského hradu. „Z takto získaných snímků vybere KPR 20 nejlepších, z nichž prezident republiky Miloš Zeman následně určí tři nejkrásnější,“ dodala Alex Mynářová pro Blesk Zprávy.

Alex Mynářová a Kateřina Zemanová v minulosti společně lákaly například na ples pořádaný na Pražském hradě.

Video  Kateřina Zemanová promluvila o přípravách hradního plesu. Zpovídala ji manželka hradního kancléře.  - Facebook/Pražský hrad - KPR
Video se připravuje ...

Sama Mynářová se podle svých slov snaží propagovat vše zajímavé, co se na Pražském hradě i v jeho zákulisí děje. „A to na svých sociálních sítích i z pozice moderátorky videoreportáží pro Pražský hrad, které natáčím bez nároku na honorář,“ dodala Mynářová s tím, že reportáž plánuje natočit i o právě probíhající výstavě.

Hradní kancléř a Mynářové manžel Vratislav Mynář prý bere výstavu za dobrou propagaci Pražského hradu jako turistického cíle. „Ocenil i kreativitu, s jakou někteří návštěvníci k focení přistupují - ostatně vystavené snímky jsou toho důkazem,“ dodala Mynářová, která už se prý těší na fotografie zaslané do soutěže a věří, že se zapojí co nejvíce lidí z řad veřejnosti.

Pražský hrad byl na jaře v době nouzového stavu kvůli šíření koronaviru zhruba dva měsíce uzavřený. 25. května se jeho brány ale opět otevřely a to dočasně bez kontrol všech návštěvníků.

krapotkin ( 6. září 2020 18:35 )

Na Hrad jsme se nachodili se školou mnohokrát a zadarmo, ne za vstupné, za které si může žít důchodce celý týden. Strčte si celý Hrad i s nenažranou Prahou do zádele.

lunatic ( 6. září 2020 14:46 )

Vypadají jako dominy

lunatic ( 6. září 2020 14:05 )

Proč? Nejvýstižnější odpověď asi bude:"Protože jsem to tak chtěl!"

majojo ( 6. září 2020 12:11 )

Teď by se ale v Kensingtonském paláci mohli naštvat.

majojo ( 6. září 2020 12:09 )

A proč tě to zaujalo akorát u dcery prezidenta?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa