Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Přiživují se na utrpení.“ Influenceři v rouškách se „vezou“ na vlně koronaviru

Autor: Darina Jíchová - 
31. ledna 2020
18:46

Smrtící koronavirus, který se z čínského Wu-chanu šíří po celém světě, děsí miliony lidí. Nákaza si vyžádala už 213 obětí, nakažených je skoro 10 tisíc lidí. Epidemie je ostře sledovaným tématem nejen v tisku, ale i na sociálních sítích. Pod hashtagem #coronavirus se dají najít informace, ale i snímky instagramových influencerů, kteří se rozhodli vytěžit na tragédii a rozšířit řady svých followerů. Přestože u jejich snímků nechybí preventivní rady v boji proti šíření onemocnění, jejich fanoušci jim rychle vytkli, že se „přiživují na utrpení nemocných“, uvedl deník Daily Mail.

Lidé po celém světě denně se zatajeným dechem sledují zprávy o epidemii koronaviru, počet mrtvých a infikovaných každým dnem stoupá a vědci podle posledních zpráv nejsou o nic blíž k objevení vakcíny.

Ne všichni však mají z nákazy náležitý respekt, influenceři na instagramu epidemii využili jako perfektní prostředek, jak získat ještě více followerů.

Influenceři se „vezou“ na vlně koronaviru a plní své sociální sítě fotkami v rouškách. Influenceři se „vezou“ na vlně koronaviru a plní své sociální sítě fotkami v rouškách. | Instagram/Logan Paul

V pátek na instagramu bylo více než 180 tisíc příspěvků s hashtagem #coronavirus, valná část z nich obsahuje informace a zprávy týkající se nákazy, tisíce z nich jsou ale příspěvky influencerů, kteří své super módní modely doplňují o respirátory a roušky. Například německý influencer vystupující pod jménem Fitness Oskar sdílel snímek z dovolené v Thajsku.

Followeři: Tohle není sranda, lidé umírají

Na snímku se přes roušku líbá s přítelkyní. „Viru se nebojíme… Užíváme si naši dovolenou a doufáme, že to utrpení brzy skončí,“ napsal Fitness Oskar ke svému snímku. Na jiných fotkách, které s přítelkyní z Thajska sdílel, ale roušku nemají.

Se svou se přidal i americký kontroverzní youtuber Logan Paul, ten zveřejnil fotku, na které je obklopen modelkami v plynových maskách. Záběr okomentoval slovy: „Do p*dele s koronavirem!“. „Tohle není sranda, lidé umírají,“ reagovali Paulovi fanoušci na jeho příspěvek. „Hele, tohle není vtipný, šíří se to po celém světě,“ dodal další follower.

Rouška jako módní doplněk

Malajsko-čínská módní influencerka Jeii Pong se nechala vyfotit v masce na letišti. Ve vyzývavé póze se obrací na lidi a radí jim: „Nezapomeňte nosit svou masku. Mrkněte na moje příběhy,“ napsala k příspěvku. Ruská instagramová modelka Sonja Bučiková zveřejnila fotku z japonské Ósaky, kde svůj model ozvláštnila maskou.

„Myslím, že všichni už vědí o tom čínském virusu. Nevím, proč si spousta lidí myslí, že jsem v Číně, jsem v Japonsku, v Ósace,“ komentovala svůj snímek.

Video  Léčba nemocných koronavirem: Čínské nemocnice praskají ve švech  - Reuters
Video se připravuje ...

europa ( 1. února 2020 06:57 )

A co jako? Když budou brečet, tak snad nákaza ihned ustoupí?

Zobrazit celou diskusi