Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bouřka a kroupy přeruší tropickou pohodu

Víkendovou pohodu zničí prudká změna počasí, očekávejte bouřky a krupobití
Víkendovou pohodu zničí prudká změna počasí, očekávejte bouřky a krupobití  (Autor: Blesk)
Autor: bali, mivrk - 
20. května 2011
16:52

Celý víkend budou hrozit bouřky, krupobití a silný přívalový déšť, který s sebou může přinést i mírné  záplavy, varuje Český hydrometeorologický ústav. Výstraha trvá od pátečního poledne do neděle. Déšť nás ochladí před nadcházejícím parným létem.

V teplém a vlhkém vzduchu před studenou frontou se budou hlavně v odpoledních a večerních hodinách od pátku do neděle vytvářet přeháňky a místy i bouřky," stojí ve výstraze hydrometeorologů.

Bouřky se objeví jen ojediněle, budou ale doprovázeny přívalovými dešti, kroupami a silným větrem. Voda může zaplavit i sklepy. Před prudkým větrem by měli lidé chránit svůj majetek zajištěním oken, dveří a schováním volně položených předmětů.

Už čtvrteční deště způsobily povodně...

Intenzita bouřek se zvýší v neděli a to především ve východních Čechách a na Vysočině. Předpověď hlásí teploty mezi 22 a 26 stupni Celsia. V sobotu bude jasno až polojasno, ale v neděli se obloha už na většině míst zatáhne a přibude bouřek.

Opatrnost je nezbytná. Čtvrteční přívalové deště už napáchaly škody na Plzeňsku. Obcí Úlice se prohnala více než půlmetrová vlna vody a bahna. Hasiči zachraňovali tři lidi, mezi nimi dokonce i starostku obce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi