Na první zámořskou cestu se český tým připravoval více než dvanáct měsíců. Soutěže Formula Student vedle závodů na okruhu zahrnují také prezentaci konstrukce a řešení formule a představení obchodního plánu před porotou.

Základ k vítězství položil český tým v dynamických disciplínách, které zahrnují akcelerační závod na 75 metrů, jízdu v osmičce a kvalifikační autokros. Všechny český tým vyhrál a potvrdil to i ve vytrvalostním závodě na 22 kilometrů. Ostatní týmy v kategorii elektroformulí ho v Kanadě kvůli technickým problémům nedokončily. Také Čechy potrápily potíže s jedním ze zadních motorů, ale nakonec piloti dovedli monopost do cíle a získali plný počet bodů.

Soutěže Formula Student se účastní stovky týmů v kategorii elektrických formulí i formulí se spalovacím motorem. Klasifikovány jsou odděleně. Na tvorbě elektroformule se podílejí především studenti silnoproudého oboru Elektronika, energetika a management. Zastoupení v týmu mají také studenti Fakulty strojní ČVUT. Pod hlavičkou této fakulty na ČVUT funguje tým, který vyvíjí formuli se spalovacím motorem.