Letní kino bude opět v provozu v centru města poblíž vlakového i autobusového nádraží. "V rámci červnových projekcí bude k dispozici i velké cirkusové šapitó, které za nepřízně počasí pojme i samotné promítací plátno. Návštěvníci si také mohou přinést vlastní karimatky, deky, křesílka či jiné campingové vybavení. Samozřejmostí bude občerstvení a parkování zdarma," uvedl Korč.

První série promítání je připravena v době od 17. do 21. června, další pak od 10. do 14. srpna. Začátky projekcí jsou naplánovány po setmění a areál bude otevřen vždy po 19:00. Vstupné na všechna představení bude 40 korun, členové Filmového klubu Frýdek-Místek zaplatí o deset korun méně. Rodinné vstupné bude 90 korun.

"Projekce v letním kině už se staly tradiční součástí frýdecko-místeckého kulturního léta. Program je tentokrát pestrý a osloví určitě všechny potenciální diváky, od rodin s dětmi až po filmové labužníky," podotkl Korč. Na programu budou české i zahraniční snímky.

Letní kino loni obnovil například i městský obvod Ostrava-Poruba, který bude promítat i letos. Letní kino nabídne šest filmů. Snímky, které se budou promítat, si vyberou sami Porubané.