"Jde o každoroční předvánoční výstavu autorů, kteří patří do okruhu naší galerie. Představí jejich práce během letošního roku. Půjde o díla zhruba 20 autorů, z nichž někteří vystaví i více děl," řekl ČTK Schubert. Návštěvníci si budou moci prohlédnout tvorbu například Vladimíra Pospíšila, Inge Koskové, Miroslava Šnajdra či Miroslava Koupila.

Výstava Aktuál bude poslední letošní výstavou Galerie Caesar. Výstavní plán na příští rok galerie už zveřejnila. V jejích prostorách se má představit malířka Adéla Janská, sochař David Moješčík, malíř, kreslíř a básník Milan Klimeš či Jiří Žlebek se svými sochami a kresbami. Galerie chystá i první moravskou výstavu malíře Jiřího Vincence Slavíčka nebo výstavu slovinského uměleckého seskupení Laibach Kunst.

Galerie Caesar, družstvo na podporu výtvarného umění, vzniklo v roce 1991 jako společný projekt čtyřiatřicetičlenné skupiny umělců Spolku olomouckých výtvarníků. Galerie nejdříve působila rok na Dolním náměstí, v září 1992 začala vystavovat v přízemí radnice. Peníze na výstavy získává z provozu kavárny v přilehlých prostorách.

ftv ktp