Luxusní SUV s nulovými emisemi Audi e-tron pohání dva elektromotory o výkonu až 300 kW, který přenáší na všechna kola. Dojezd auta je přes 400 km na jedno nabití. Předprodej elektromobilů Audi bude zahájen na konci roku 2018 a první vozy budou u prodejců k dispozici pravděpodobně v únoru 2019. Cena by neměla výrazně překročit dva miliony Kč.

Elektrická dodávka Crafter má užitečnou hmotnost přes 1,7 tuny a na nabité baterie ujede až 173 kilometrů. Je určená pro doručovací, kurýrní a další logistické služby v centrech měst, řemeslníky, maloobchodníky, dodavatele energií nebo provozovatele kyvadlové dopravy či taxislužby.

Svůj první vůz na elektrický pohon vystavuje i britský Jaguar. Jeho model I-Pace s výkonem 400 koní a točivým momentem 696 Nm ujede na jedno nabití 470 km.

Na e-Salonu se představí i kompletní hybridní řada Toyoty, tedy modely Yaris, Auris, C-HR, RAV4, Prius Plug-in, které doplní jedna ze zásadních novinek příštího roku, Toyota Camry. Vodíkovou budoucnost pak bude reprezentovat model Toyota Mirai.

Lákadlem veletrhu bude elektrický dvousedadlový letoun ΦNIX. Létá rychlostí 200 kilometrů v hodině a k jeho rozpohybování stačí nabíječka. Jeho předchůdci jsou benzínový letoun Phoenix a elektrické letadlo Electra. Vyrábí jej konsorcium firem Pure flight solution v České republice.

Na výstavišti se vedle elektromobilů představují sdílené služby carsharing i koncept chytrého města Smart Prague. Na návštěvníky veletrhu čekají i elektrické koloběžky, elektrokola, hybridy, simulátor dopravní nehody a další doprovodný program pro celou rodinu. Základní vstupné na místě bude 200 Kč, pro rodiny pak 400 Kč.

Pořadatelé lákají i na testovací jízdy pro veřejnost. K dispozici bude celkem 23 vozů, mimo jiné značek Jaguar, Lexus, Nissan, Tesla, Toyota nebo Volkswagen. Na stánku BESIP se lidé mohou seznámit s problematikou bezpečného provozu na elektrokolech, jízdy v elektromobilu nebo s tím, jak se obecně bezpečně pohybovat v silničním provozu.

V Česku je registrováno okolo 2000 elektromobilů, z toho zhruba polovina jezdí v Praze. V provozu je přes 200 dobíjecích stanic.