Devětatřicetiletý Čapek začal v Sodexu pracovat již při studiích v oblasti IT a provozu, později převzal zodpovědnost za zákazníky a v letech 2005 až 2008 byl marketingovým ředitelem. Mezi roky 2008 a 2011 působil jako generální ředitel Sodexo Pass v Číně. Po návratu do ČR přešel do sesterské společnosti Sodexo - služby u klienta, kde se stal generálním ředitelem pro Českou republiku a Slovensko, zastával pozici prezidenta Sodexo pro ČR a SR a obchodního ředitele pro zónu střední a východní Evropy.

"Věřím, že v osobě Daniela Čapka získáváme lídra s širokým spektrem zkušeností a zároveň s vynikající znalostí našeho trhu. Zároveň děkuji za mnohaletou dobře odvedenou práci Martině Grygar Březinové, která se rozhodla pro změnu a více času pro rodinu," uvedl prezident Sodexo Benefits and Rewards pro region střední a východní Evropy Miroslav Sedlák.

Společně s rolí generálního ředitele Sodexo Benefity se Čapek stává i prezidentem obou divizí Sodexo v České republice. Poprvé v historii tak mají obě divize Sodexo v Česku společné vedení.

Sodexo na tuzemském trhu podniká od roku 1993. Vedle poskytování stravovacích a volnočasových poukazů, provozuje firemní restaurace a poskytuje další služby, jako je například správa a úklid budov. Kromě jídelních kuponů Sodexo jsou v tuzemsku rozšířené například stravenky Chèque Déjeuner a Ticket Restaurant.

mtj rot