Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podcast: Chris Hemsworth svým zadkem rozhicoval fanynky. Na Mimoně se nesmí v Británii v obleku

Video se připravuje ...
Autor: jim - 
13. července 2022
05:00

Filmový svět zažil jednu z nejvíc sexy událostí roku. Idol žen, herec Chris Hemsworth ve čtvrtém dílu Thora odhalil své vypracované tělo a šťavnatý zadeček. Fanynky tomu záběru nadšeně tleskají, ale podle kritika Marka Slováka to nestačí. V podcastu Kulový Blesk recenzenti rozpitvali 4. sérii Strager Things, zasnili se u pravděpodobně nejlepšího filmu roku 2022 - Elvis, a vysvětlili, proč je Prezidentka nejlepší reklamou na Prahu.

Již čtvrtý díl komiksové postavy Thor ze světa vydavatelství Marvel přináší do cesty Chrisu Hemsworthovi ženu - bohyni. Podle Marka Slováka je film Thor: Láska jako hrom zejména o tom, jak světlovlasý bůh dospívá v něco, co diváci uvidí na konci. Filmová kritička Marie Barešová se na Thora do kin netěšila, ale ke svému překvapení si obzvlášť velmi zábavnou první polovinu užila. Může za to zejména fenomenální novozélandský režisér Taika Waititi, který na sebe vrství své ztřeštěné nápady. „Takovým vrcholem bylo, když pár koz táhne za sebou vesmírný koráb na duze,“ říká s úsměvem odbornice.

Vrcholem pro ni i pro další ženy či muže bylo rozhodně ohlašované odhalení sex idolu současného Hollywoodu. „V jedné sekvenci Hemswortha režisér odhaluje v maximální možné míře pro mládeži přístupný film. Rozhodně jsem si to užila a jsem ráda, že jsem ho viděla,“ červenala se kritička nad nahatým zadkem hvězdy. Marek Slovák se naopak u filmu příliš nepobavil a za 350 milionů dolarů, kolik Thor stál, mu přišel biják předražený.  A nezachránil to ani jeden mužský zadek.

Thor: Láska jako hrom schytal od Marka Slováka pouhých 40 %, naopak Maruška Barešová se vynadívala až na 80 %.

Po devíti letech od premiéry spektakulární adaptace Velký Gatsby s Leonardem DiCapriem se Baz Luhrmann navrací na plátna kin s příběhem krále rock´n´rollu, jak se přezdívalo Elvisi Presleymu. Příběh tentokrát vypráví z hlediska jeho manažera Toma Parkera (Toma Hankse). První třetinu film padí podle Marie Barešové frenetickým cirkusovým tempem a na Elvise v podání fenomenálního Austina Butlera se sypou jedny kalhotky za dalšími podprsenkami. Pro Marka Slováka byl obrazové zpracování dokonce slastné a oba filmoví odborníci se shodli, že když Top Gun: Maverick je blockbusterem roku, tak Elvis je už teď rozhodně filmem roku 2022.

Elvis si získal plných 100 % Marie Barešové a Marek Slovák mu také dává 100 % a po plátně by v kině hodil i spodní prádlo, kdyby neměl zrovna prací den.

Největší hit streamovací platformy Netflix opět dobyl obrazovky domácností po celém světě. Čtvrtá série s vyrůstající partou dětí z Hawkins přinesla nového záporáka Vecnu nebo vysvětlila, jak se zrodil temný svět pod městečkem a naťukla spoustu nevyjasněných záhad. Podle filmového kritika Marka Slováka se režisérům Mattovi a Rossovi Dufferovým podařilo navázat na předchozí díly. „Vecna je monstrem, které těží z depresí a sebevražedných tedencí. Postavy se proto musí spojit, aby mu láskou, přátelstvím a sebeobětováním čelili. Stranger Things je velmi pozoruhodné dílo o překonávání těchto nálad prostřednictvím pop-kultury, díky tomu dosahují nesmírné působovosti, alespoň u posledních dvou dílů a prostředního dílu, kde se Max vznáší při písni Kate Bush - Runnig up the hill,“ chválil Marek Slovák.

Čtvrtá série Stranger Things si od Marka Slováka odnáší 80 %, poslední díly dokonce 90 %, Marie Barešová neproplavala 3. sérií.

Do kin se dostal i český film Prezidentka s Aňou Geislerovou a Ondřejem Vetchým v hlavních rolích. Filmová kritička Barešová ocenila prostředí, v němž se film natáčel. Divák může vidět prázdné a malebné uličky Malé Strany v Praze, kudy se jako prezidentka potajmu krade Aňa Geislerová, aby poznala názory svého lidu a našla lásku. Druhou pochvalu získává film za nádherné kostýmy, které našly nejspíš inspiraci v garderóbě slovenské prezidentky Zuzany Čaputové.

Do kin se dostali i dětmi a mládeží milovaní žlutí Mimoni. Podle Marka Slováka se pokračování s názvem Mimoni 2: Padouch přichází  a odehrávající se v 70. letech povedlo. Film měl ve Velké Británii navíc takový úspěch, že na něj chodila a chodí mládež v oblecích, jaké nosí mladý titulní hrdina Gru. Během projekce pak partičky kříčí, jí banány a házejí je na projekční plátno. „Byly zaznamenané případy, že banány byly do kina provážené v odpadkových koších,“ uvedl v Kulovém Blesku Marek Slovák. Jak nakonec hodnotil nové Mimoně a co říkala Maruška Barešová na první (filmovou) Prezidentku, si poslechněte v pořadu: 

Video  Chris Hemsworth svým zadkem rozhicoval fanynky. Na Mimoně se nesmí v obleku 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi