Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Recenze: Hon na čarodějnice v nejnovější teenagerské novele připomíná Romea a Julii

Recenze: Hon na čarodějnice v nejnovější teenagerské novele připomíná Romea a Julii
Recenze: Hon na čarodějnice v nejnovější teenagerské novele připomíná Romea a Julii  (Autor: nakladatelství CooBoo)
Autor: dce - 
4. července 2020
14:46

Láska mezi dvěma znepřátelenými rody se od dob Shakespeara objevila ve stovkách románů - výjimku nečiní ani žánr young adult. V jednom z novějších přírůstků si do oka padnou lovec čarodějnic a právě čarodějnice. Sladký i když možná trošku jednoduchý příběh si ovšem - zejména dámská část - čtenáři užijí.

Čarodějnice Lou žije ve světě, kde je magie zakázaná. Už celé generace lidstvo loví ženy jako je ona a upalují je na hranici. Lou se snaží jen přežít a utéct před bolestivou smrtí. Přitom ale skončí v náruči právě lovce čarodějnic, který ovšem o její identitě nemá ani tušení. Přímo ve vosím hnízdě se jí ale zalíbí - paradoxně je zde v bezpečí před mnohem větší hrozbou - svou matkou!

Vypadá to, že po upírech, zombie a dalších nadpřirozených postavách jsou teď ve světě knih pro mladé čtenáře na řadě právě čarodějnice! A i když to pro mnohé nemusí být zrovna atraktivní téma, Holubice a had je skutečně povedeným počinem.

Shelby Mahurinová je mladá začínající autorka přesto dokázala příběhu i postavám vdechnout jiskru, která uchvátila tisíce čtenářů po celém světě.

Ačkoliv se kniha čte jedním dechem, příběh ubíhá pozvolna příjemně dělený dialogy i scénami plnými akce, je stále poznat pár začátečnických nedostatků včetně rozporů v ději či příliš jednoduchého vývoje zápletky. Přesto se dá říct, že Mahurinová vytvořila skvělý debutní román, jehož další pokračování slibují zábavné čtení.


Shelby Mahurinová

Holubice a had

nakladatelství CooBoo, 2020

464 stran

Hodnocení: 80 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi