Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Recenze: Zlodějská přísaha propojuje dobrodružství a romantiku v excelentním příběhu

Recenze: Zlodějská přísaha propojuje dobrodružství a romantiku v excelentním příběhu
Recenze: Zlodějská přísaha propojuje dobrodružství a romantiku v excelentním příběhu  (Autor: nakladatelství CooBoo)
Autor: dce - 
1. července 2020
17:30

Pokud hledáte moderní příběhy pro mladší ženské publikum, které by nahradily zastaralé knihy o romanci na koňské farmě, může být zlodějská duologie to pravé. Zlodějská přísaha totiž obsahuje všechno, po čem by současná generace, kterou nebaví devadesátkové příběhy z knihovniček pro mladé slečny, mohla toužit.

Zlodějská přísaha se vrací přesně tam, kde své čtenáře opustil Zlodějský tanec. Kazi a Jase uspěli před královnou a mohou se vrátit do Ďáblova chřtánu. Plní naděje, plánů a hlavně vzájemné lásky. Jenže jen kousek před branami domova jsou přepadeni. Kazi skončí ve vězeňské cele a sama nemá potuchy, jak to dopadlo s Jasem. Bojuje na pokraji života a smrti a doufá, že jejich společný příběh neskončil dříve než začal.

Mary E. Pearsonová není na poli young adult žádnou začátečnicí - ve zlodějské duologii se jí i díky jejím zkušenost s tímto žánrem podařilo vytvořit dokonalý příběh pro dívky a mladé ženy, kterým klasická růžová knihovna nevoní. Podobně jako první díl je i Zlodějská přísaha plná akce a silných ženských hrdinek. Nechybí ale ani krev, vyhřezlé vnitřnosti a hlavně romance.

Kniha je psaná s lehkostí, se kterou ji budete i číst - zároveň vás ale pohltí podmanivý příběh plný zvratů. Dobrodružství ústředního páru se propojuje i s dalšími postavami a dále rozplétá složité osudy lidí i tohoto světa.

Pokud budete v knize hledat vysokou literaturu, budete zklamaní, kniha Pearsonové je oddechové čtení na propršené večery. Příznivci žánru ale zklamaní rozhodně nebudou.


Mary E. Pearsonová

Zlodějská přísaha

nakladatelství Cooboo, 2020

413 stran

Hodnocení: 90 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi