Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Paul Oakenfold předvedl, proč je legendou EDM: Zahrál set plný klasického trancu

Legendární trance DJ Paul Oakenfold vystoupil v Duplexu.
Legendární trance DJ Paul Oakenfold vystoupil v Duplexu.  (Autor: Duplex)
Autor: shp - 
9. března 2020
21:30

Jen málokterý DJ a producent se může pochlubit tak plodnou kariérou jako legendární Paul Oakenfold. Ve svých 56 letech tento Angličan stále srší energií a mixuje jako král. Čechům to opět předvedl při svém klubovém vystoupení v pražském Duplexu. Fanoušci klasického trancu z něj byli paf!

Paul Oakenfold patří k naprosté stálici EDM hudby a legendě trancu. Získal tři ceny Grammy, spolupracoval s Madonnou, Britney Spears nebo U2 a podílel se na soundtracích k filmům jako Swordfish: Operace Hacker nebo Collateral. Naposledy jsem ho slyšel na párty Amazing City v roce 2007, takže jsem si jeho návrat do Česka nechtěl nechat ujít.

Duplex byl tradičně plný pártychtivých jedinců. Při bližším pohledu si ale pozorný návštěvník všimnul, že se věkový průměr přítomných pohyboval mezi 35 až 40 roky. Na akci totiž dorazili ostřílení raveři, kteří toho již na parketu zažili hodně. Atmosféra byla proto dospělá a příjemná. Paul Oakenfold nás vůbec nešetřil a zahrál set plný největších trancových klasik včetně vlastní produkce.

Nášup klasického trancu

Neopomněl v nejrůznějších remixech své věci jako Southern Sun nebo Hypnotized. K tomu přidal bomby jako Fragma – Toca‘s Miracle, Rui Da Silva - Touch Me a dokonce ultraklasiku Darude – Sandstorm. Všichni jásali, skákali a pařili ostošest. Paulův set jsem si opravdu užil a zavzpomínal na staré dobré časy klasického trancu, na němž jsem svou pártykariéru začínal.

Video  Paul Oakenfold plays Darude - Sandstorm (ID remix)  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi