Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Recenze: Průvodce světem chilli vám poradí, jak na pálivé papričky i jídla z nich

Recenze: Průvodce světem chilli vám poradí, jak na pálivé papričky i jídla z nich
Recenze: Průvodce světem chilli vám poradí, jak na pálivé papričky i jídla z nich  (Autor: Kniha Zlín)
Autor: dce - 
2. prosince 2019
19:03

Publikace z rukou české a slovenské cestovatelky je podrobným průvodcem světem chilli, kde se dozvíte všechno o druzích papriček, značkách omáček a receptech, které si z nich můžete uvařit. 

Sedm regionů světa, dvě fanynky pálivých jídel a nespočet papriček k ochutnání. Chilli: Průvodce světem pálivého jídla je podle nakladatelství Kniha Zlín doposud neojobsáhlejší publikací v češtině. Magdalena Havlíková z Prahy a Dominika Wittenberg Gašparová z Košic v knize sepsaly veškeré informace, které jen mohly k "pálivkám" zjistit.

Dočtete se, jak tuto zeleninu, která je vlastně ovocem, pěstovat, jaké jsou její dějiny v nejrůznějších kulturách, něco o pálivých omáčkách, ale hlavně, jak s chilli vařit. Na dvou stech stránkách najdete recepty s lákavými fotografiemi ze sedmi regionů světa. Dozvíte se ale také jak přežít jedení chilli bez újmy či příklady léčivých účinků papřiček. 

Publikace je skutečně neuvěřitelně obsáhlá a doslova nacpaná informacemi k prasknutí. Příběhy a články doplňují krásné a názorné kresby a povedné fotky. Jednoznačně jde o jednu z nejlepších publikací na dané téma a každý nadšenec do chilli by ji měl mít na svém nočním stolku.


Magdalena Havlíková, Dominika Wittenberg Gašparová

Chilli: Průvodce světem pálivého jídla

nakladatelství Kniha Zlín, 2019

304 stran

Hodnocení: 100 %

Zobrazit celou diskusi