Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Recenze: Paměti lékaře Hugha potěší milovníky historických detektivek

Recenze: Paměti lékaře Hugha potěší milovníky historických detektivek
Recenze: Paměti lékaře Hugha potěší milovníky historických detektivek  (Autor: nakladatelství Brána)
Autor: dce - 
4. července 2019
12:56

Jen málokterý autor si v dlouhých knižních sériích dokáže udržet stejnou úroveň, zvlášť pokud je hned první díl povedený. Mel Starr a jeho knižní řada pamětí lékaře Hugha de Singletona ze středověké Anglie je ovšem jednou z těch světlých výjimek. Fanoušci se letos dočkali dalšího pokračování a je opět skvělé!

Když v lese najdou obyvatelé Bamptonu oběšeného místního neřáda, nikdo nad ním netruchlí. Místnímu bailiffovi a lékaři Hughovi ale jeho smrt přijde podezřelá, a tak se smrtí muže, který před nějakou dobou zaútočil i na něj, začne zabývat. Vyšetřování ale není nijak jednoduché a vypadá to, že zůstane nevyřešeno. Hughovi pak navíc někdo začne usilovat o život!

Čtvrté pokračování detektivek Mela Starra je čtenářskou sázkou na jistotu - autor drží formu, rozvíjí postavy a jejich vztahy a do série dostává další a další dějové linie. Zároveň ale přináší nový krimi příběh, který ačkoliv není plný krve a šílených vrahů, rozhodně zaujme a potěší fanoušky dobových příběhů.

Právě detaily o středověkém životě dělají ze Starrových knih unikátní a především zajímavé čtení. Jeho postavy jsou navíc realistické a mistrně propracované. Příběh spolu s pozadím i formou do sebe pak zapadají jako ozubená kolečka a všechno spolu perfektně ladí. Starr má skutečně dokonalou schopnost citlivě vykreslit příběh a poutavě do něj na četných místech přihodit nejednu historickou zajímavost. Čtenář se rozhodně nebude nudit.


Mel Starr

Neposvěcená půda

nakladatelství Brána, 2019

240 stran

Hodnocení: 90 %

Zobrazit celou diskusi