Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lví král míří do českých kin. Zaboduje nostalgií a zpracováním

Fotografie
Lví král, 32. klasický film ze studia Walta Disneyho, vtrhne příští rok do kin v novém kabátě. • TRAILER  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
5. června 2019
08:00

Americký animák z roku 1994 se dočkal muzikálového zpracování a desítek knižních verzí. Lví král, 32. klasický film ze studia Walta Disneyho, vtrhne 18. července do kin v novém kabátě.

Opět se vypravíme hluboko do africké savany, kde rozsáhlé říši zvířat vládne král Mufasa. Prožívá radostné chvíle – právě se mu narodil syn Simba. Spolu s Mufasou radostně vítá následníka trůnu celá země, až na jednoho tvora. Tím je králův bratr Scar, sám si totiž myslí na pomyslný královský trůn a Simba je překážkou... To je jen stručný nástin slavného příběhu, v jehož filmovém ztvárnění zněly hity mistrů nejen filmové hudby Eltona Johna (skladba Can You Feel the Love Tonight), Tima Rice či mistra Hanse Zimmera. Snímek roku 2008 Americký filmový institut zařadil mezi 10 nejlepších animovaných filmů na světě.

Podívejte se na první upoutávku filmu:

Video  Lví král, 32. klasický film ze studia Walta Disneyho, vtrhne příští rok do kin v novém kabátě. • TRAILER  - Falcon, INT
Video se připravuje ...

Natáčení se ujal režisér Jon Favreau (52), autor titulů jako Solo: Star Wars Story, Spider-Man: Homecoming, ale také Kniha džunglí. I v první ukázce uslyšíme hlas Jamese Earla Jonese (87) znovu v roli Simbova otce Mufasy. Remake Lví král ale především sází na dechberoucí záběry, ve kterých se snoubí africká příroda s reálnými i digitálními zvířaty, jež jsou vskutku dokonale vytvořena. Nic menšího však také od Disneyho nečekáme.

5368820:full:true:true

Lví král v novém balení do českých kin dorazí 18. července, o pořádnou letní podívanou je tak zaručeně postaráno. Zatím si můžeme užívat dobře známé melodie a první ukázky, které nutně musejí rozbušit srdce každého fanouška žánru.

Lví král

Dobrodružný / Komedie / Drama

USA, 2019

Režie: Jon Favreau

Scénář: Jeff Nathanson

Kamera: Caleb Deschanel

Hudba: Hans Zimmer

Hrají: Donald Glover, Seth Rogen, James Earl Jones, Billy Eichner, Keegan-Michael Key, Chiwetel Ejiofor, Alfre Woodard, Florence Kasumba, Beyoncé a další.

Zobrazit celou diskusi