Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Známe knižní, hudební, audioknižní a filmové dárky, se kterými na Vánoce zabodujete

/
  • Fotografie
    Fotografie (internal)
    20. listopadu 2018 ● 13:14

    Zvláště o Vánocích není nic lepšího, než udělat blízkým radost. Třeba i malým dárkem, který pobaví, potěší, zahřeje. Letos můžete své nejmenší i odrostlejší, přítelkyni či kamaráda obdarovat třeba něčím ke čtení či k poslechu. Zjišťovali jsme za vás, co frčí.

  • 1.

    Pro prcky Paddington i severští Mumínci

    Zvláště o Vánocích není nic lepšího, než udělat blízkým radost. Třeba i malým dárkem, který pobaví, potěší, zahřeje.
    Autor: Albatros, OneHotBook, Tympanum, Mystery Press, Comics Centrum, INT,

    Začneme legendou, díky které mohou tátové a dědové svým klukovským potomkům ukázat, na čem vyrůstali, nebo jim v generacemi obdivovaném příběhu ukázat, jakou cenu má přátelství a čest. V novém souborném vydání totiž vycházejí díla Jaroslava Foglara, jako první Hoši od Bobří řeky. Ti úplně nejmenší pak mohou objevit fantazijní svět Tove Jansson v pohádce Mumínci a čarodějův klobouk. Když Mumínek, Šňupálek a Čenich najdou černý cylindr, začnou se dít věci...!

     

    Podívejte se na ukázku z filmu o medvídkovi Paddingtonovi:

    Video
    Video se připravuje ...

    Paddington 2: Vánoce jsou tady! Londýnem už zase prochází medvěd s marmeládou a baví děti i rodiče. Od 30. listopadu 2017 v kinech. Vertical Ent., StudioCanal UK, INT

     

    Zazpívat si s dětmi můžete u CD Písničky Tvminiuni 3: Mezi hvězdami, kde zní nejen písničky oblíbených televizních postav, ale třeba také Bára Poláková, Aneta Langerová, Vojta Dyk nebo Xindl X. Společně pak můžete přečkat plískanice u dvojí porce dobrodružství filmového medvídka Paddingtona. Hned dva filmy naráz vás provedou jeho příjezdem do Londýna, setkáním s rodinou Brownových, nebo sháněním nejlepšího dárku ke 100. narozeninám jeho tety Lucy.

  • 2.

    Holkám fantazii a zlobivé kámošky

    Zvláště o Vánocích není nic lepšího, než udělat blízkým radost. Třeba i malým dárkem, který pobaví, potěší, zahřeje.
    Autor: Albatros, OneHotBook, Tympanum, Mystery Press, Comics Centrum, INT,

    Zlobivé holky, to jsou určitě Debbie a její parťačky, jejichž odvážná akce vyšla v kvalitní dvojité Blu-ray verzi. Jak dopadne loupež během velkolepé kostýmní akce v newyorském Metropolitním muzeu, to už odhalí Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna a další. Knihomolky pak ocení titul Cesty se rozcházejí od Veronicy Roth. Druhý díl fantasy série Čáry života od autorky bestselleru Divergence přináší pokračování osudů Cyry a Akose.

     

    Podívejte se na upoutávku filmu Debbie a její parťačky:

    Video
    Video se připravuje ...

    Hvězdně obsazený film volně navazující na legendární sérii Dannyho parťáci. Debbie a její tým mají smělý plán loupeže, kterou se chystají provést na velkolepé kostýmní gala přehlídce celebrit v newyorském Metropolitním muzeu. • TRAILER Vertical Ent.

     

    Pokud vaše teenagerka raději knihy poslouchá, je tady Měsíc nad Soho od Bena Aaronovitche. Další případ ze světa nejúspěšnějších městských fantasy uplynulého desetiletí se opět odehrává v Londýně, kde u policie slouží čarodějové a po ulicích se prohánějí zlovolní duchové či božstva na válečné stezce. A Peter Grant. Pořádně to rozjet pak může každá slečna s albem Jonas Blue: Blue. DJská superstar, celosvětově známý producent a nezastavitelný hitmaker na ní spolupracoval třeba s momentálně nejpopulárnějším bývalým členem One Direction Liamem Paynem a herečkou a zpěvačkou v jednom Lennon Stellou.

  • 3.

    Pro kluky komiks i Oddělení Q

    Zvláště o Vánocích není nic lepšího, než udělat blízkým radost. Třeba i malým dárkem, který pobaví, potěší, zahřeje.
    Autor: Albatros, OneHotBook, Tympanum, Mystery Press, Comics Centrum, INT,

    Všichni milovníci popkultury 80. let i moderních technologií a sci-fi zaostřili, když Steven Spielberg přenesl do kin snímek Ready Player One: Hra začíná. Právě ten je nyní k mání v klasické 2D i nabušené 3D verzi. Hurá do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a lidé hledají spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday. Nebo raději kvalitní komiks? V knize James Bond 3: Hammerhead se slavný agent se vydává najít a zlikvidovat antikapitalistického radikála Krakena, který má v úmyslu zmocnit se nově zmodernizovaného britského jaderného arzenálu. Moderní komiksové zpracování zbrusu nových „Bondovských“ příběhů je tutovka!

     

    Prolistujte si ukázku z komiksu James Bond 3:

     

    Stejně jako poslední album kontroverzního Eminema s názvem Kamikaze. I kritiky bylo CD přijato pozitivně, na rozdíl od alba Revival z loňska. Mladý muž ale nejspíš ocení i bestsellerovou krimi ze severu a sedmý případ Oddělení Q. Selfies od Jussi Adler-Olsena je opět honem na hodně umanutého zabijáka.

  • 4.

    Pro dámy láska ve všech podobách

    Zvláště o Vánocích není nic lepšího, než udělat blízkým radost. Třeba i malým dárkem, který pobaví, potěší, zahřeje.
    Autor: Albatros, OneHotBook, Tympanum, Mystery Press, Comics Centrum, INT,

    Romantiky se špetkou komplikací a velkých ženských příběhů není nikdy dost. Vaše přítelkyně, kamarádka nebo maminka určitě ocení třeba knihu Vždycky je to manžel od Michele Campbell. Pozná v ní Kate, Aubrey a Jenny, nerozlučné kamarádky z vysoké. V jejich neobvyklém přátelství se snoubí láska s nenávistí. Mohou takto intenzivní city vést až k vraždě? A budou všichni jako obvykle předpokládat, že za zločinem stojí manžel? K poslechu se pak nabízí Cizinka od Diany Gabaldon, ve které se Angličanka Claire Randallová ocitá ve Skotsku zmítaném válkou a odbojem klanů v pohraničí, uprostřed intrik místních horalů a zemanů, jimiž je považována za britskou špionku.

     

    Podívejte se na videoklip Lady Gaga I'll Never Love Again:

     

    Hudebním dárkem roku pak je soundtrack z filmu Star Is Born, tedy Zrodila se hvězda s Lady Gaga a Bradley Cooperem. Skladby doprovázející skvělý film s romantickou zápletkou jsou protkané emocemi a každá skladba dokáže zaujmout a navodit správnou atmosféru. Na Blu-rayi i DVD je pak k mání snímek Brooklyn. Vypráví příběh mladé dívky z naprostého zapadákova, která se stěhuje do jednoho z největších měst na světě. Do neznáma, do prostředí, které s ní zpočátku nemá nic společného a do života, který si sama nezvolila. Dostává se tím mezi dva hlasy vlastního srdce a musí se rozhodnout mezi světem, z něhož pochází, a světem, kde si může splnit svůj sen.

  • 5.

    Drsné příběhy pro drsné chlapy

    Zvláště o Vánocích není nic lepšího, než udělat blízkým radost. Třeba i malým dárkem, který pobaví, potěší, zahřeje.
    Autor: Albatros, OneHotBook, Tympanum, Mystery Press, Comics Centrum, INT,

    Pánové rádi napětí i moderní klasiku. Určitě je tak osloví kniha Ztracený od Tima Weavera... Pro miliony obyvatel Londýna je ráno šestnáctého prosince stejné jako každé jiné. Ne však pro Sama Wrena, který vyrazí do práce, nasedne do metra – a už z něj nikdy nevystoupí. Žádní svědci. Žádný záznam na bezpečnostních kamerách. Po půl roce po něm stále není ani stopy. Policie je bezradná, a tak Samova manželka Julia osloví Davida Rakera, který se specializuje na pátrání po pohřešovaných osobách. Najde ho? Další tip je také pro fajnšmekry, tentokrát filmové. Ve speciálním kovovém balení (steelbook) vyšel filmový příběh Wolverina (Hugh Jackman). Hrdina ze ságy X-Men se ve výpravném akčním dobrodružství prvně v životě cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých možností. Steelbook obsahuje bohaté bonusy a prodlouženou verzi filmu.

     

    Poslechněte si ukázku z audioknihy Terror:

     

    Hudebním skvostem pak je opět soundtrack – k filmu Bohemian Rhapsody. Součástí desky jsou dosud nezveřejněné skladby, které zazněly při vystoupení v rámci Live Aid, které se odehrálo v roce 1985 ve Wembley, vzácné skladby nahrané naživo, nové verze populárních písní a selekce nejlepších studiových nahrávek, které doplňují komplexní obraz kariéry Queen. Třešničkou na vánočním kopci dárků pak je Terror. Audiokniha s příběhem dvou lodí britského královského námořnictva, které se roku 1845 vydaly hledat tzv. severozápadní cestu – tedy způsob, jak obeplout Ameriku od severu a dostat se mezi Kanadskými arktickými ostrovy z Atlantiku do Pacifiku. Podle románu natočila televize AMC úspěšný seriál (2018) v produkci Ridleyho Scotta. Tak co, máte vybráno?

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy