Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Recenze: Jak z palet vyrobit stůl či ukulele, poradí farmář

Kniha Nábytek z dřevěných palet pomůže kutilům začátečníkům i profíkům.
Kniha Nábytek z dřevěných palet pomůže kutilům začátečníkům i profíkům.  (Autor: Blesk/Ikar)
Autor: Václav Lang - 
14. prosince 2016
14:54

Už nějaký ten pátek jsou dřevěné palety plnohodnotným nábytkářským materiálem. Nejlepší na nich je to, že stejně jednoduché, jako je jejich shánění, je také vyrábění z nich. Chce to ale přece jen znát pár pouček a občas se nechat inspirovat. Od toho tu je příručka Chrise Gleasona, nazvaná jednoduše Nábytek z dřevěných palet.

Pokud se chcete do stavění z palet pustit nebo už jste se pustili, ale nejste ten typ, co si sám vyřezává jízdní kolo nebo kulečníkový stůl, tuhle knihu oceníte. V první řadě zřejmě kvůli široké škále inspirace. Kromě známých kousků, jako jsou nejrůznější druhy stolků, sedaček nebo pohovek, tam totiž najdete i návody na vyrobení obrazových rámů, svícnů a dokonce ukulele.

Tak jako dobrá kuchařka neobsahuje jen recepty, tak i tahle kniha vedle návodů jednotlivých „projektů“ radí, jak vybírat vhodné palety, na co si dát pozor, jaké nástroje a k jakému druhu práce použít, jak rozpoznat dřevo ošetřené nebezpečnými látkami a podobně.

Autorovi může čtenář věřit. Není to sběratel internetové tvořivosti, ale člověk, který vyrostl na farmě ve státě New York a dnes se živí stavbou kurníků. Byl také přes 13 let majitelem dřevozpracujících závodů. A na kontě má několik podobných knih plných rad pro kutily.


Nábytek z dřevěných palet

Chris Gleason

Ikar 2016

128 stran

Hodnocení: 80 %

Další recenze na Blesk.cz:

ornellatlustoprdka ( 14. prosince 2016 17:38 )

Na co si za 200,- Kč kupovat knížku, když si můžu stovky návodů na nábytek z palet najít na 1001pallets tečka com ZADARMO?

Zobrazit celou diskusi