Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Z tábora odvezla sanitka Karla (12) v bezvědomí

Autor: zb - 
13. srpna 2008
18:11

Na dětský tábor už nikdy o prázdninách nepojede Karel Kruba (12) z Holýšova na Domažlicku. Z tábora ho totiž odvezla v bezvědomí houkající záchranka.

Školák skončil na urgentním příjmu Fakultní nemocnice v Plzni.

Na táboře v Mladoticích na severu Plzeňska ho surově zmlátil starší kluk (14) a to před očima vedoucích. Vše začalo, když na Karla někdo hodil papírky. Kamarádi mu pověděli, že to udělal Tomáš (14). "Řekl jsem mu, Ať to po mě nehází. On do mě strčil a já mu to oplatil. Naštval se. Pěstí mi praštil do čelisti. Spadl jsem na zem. Kopl mi kolenem do žeber. Vyrazil mi dech. Bál jsem se, že nemohu dýchat," popsal začátek rvačky Karel.

Brutální Tomášův útok ale pokračoval. "Šlápl mi na hlavu a pak mi na ní ještě nohou dupnul. Moc to bolelo. Nakonec mi dvakrát kopl do zad," popsal hrůzný zážitek Karel. Kamarádi všemu jen přihlíželi. "Báli se, aby Tomáš nezmlátil i je. Do mne řezal až do chvíle, kdy přiběhli vedoucí," dodal Karel.

"Nešlo rozhodně o klukovskou bitku, ale o brutální atak. Okamžitě jsme kluka z tábora vyloučili," řekl hlavní vedoucí Pavel Gruber. "Měla jsem strašný strach, když mi volali, že kluka veze záchranka do nemocnice," svěřila se Blesku maminka Renata Krubová (38).

Tomáš žije v Dětském domově v Aši. Do party kluků na táboře prý moc nezapadl. Dalo by se prý i říci, že se jich spíše stranil. "Prošetřujeme motiv. Případ evidujeme jako přestupek proti občanskému soužití," uvedla Martina Kohoutová ze západočeské policie v Plzni. Protože je útočník nezletilý, žádný trest ho nečeká.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání