Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kateřina využila naši dceru Marii!

Autor: Ondřej Požár - 
24. července 2008
14:31

Ve 14.10 hodin začal mluvit nejvíc očekávaný dnešní svědek, známý brněnský herec Viktor Skála. Ten uvedl, že zná sestry Mauerovy i Barboru Škrlovou.

Kateřina Mauerová navíc v březnu 2007 využila Skálovu dceru Marii k odebrání vzorku DNA, který pak sloužil jako falešný důkaz při soudním řízení o získání nové identity pro Aničku Mauerovou alias Barboru Škrlovou!

"Dověděl jsem se o tom až o tři měsíce později. Kateřina tehdy vzala naši dceru Marii bez našeho vědomí a byly provedeny její stěry DNA v bytě Kláry Mauerové. Kateřina tenkrát dceři řekla, že to je hra, ať o tom ale nikomu nic neříká! Kateřina pak plakala a omlouvala se mi, že takto použila naši dceru. Když jsem se jí ptal, proč to udělala, tak nebyla schopná to vysvětlit. Pak jsem se od Kateřiny Mauerové dověděl o Anně s tím, že to je Bára Škrlová," tvrdí Viktor Skála.

Herec Městského divadla Brno přišel oblečený v perfektně padnoucím obleku. Doprovázela ho jeho žena Zuzana, která už u soudu vypovídala v červnu. Skála byl při svědectví klidný a vyrovnaný.

"Já té kauze nerozumím. Vůbec nevím, o co tady jde. Vůbec jsem nevěděl, že existuje nějaká kauza Kuřim. Věděl jsem jen, že Kateřina žila ve společné domácnosti s Bárou Škrlovou. A vím, že se Klára rozvedla. Neřekl bych, že by měla Barbora těžké dětství. Nechápu ale, proč žila Bára jako Anička u Kláry v domácnosti," upřesnil Skála.

Potvrdil, že se v oddílu přednášely úryvky z Poselství Grálu a členové oddílu Mravenců prošli v Rakousku procesem zpečetění. "Ano, k učení Poselství Grálu se hlásím dál!" připustil umělec. Soudce mu vzápětí ukázal listiny a dopisy, které psal právě Skála a jeden z nich začínal slovy Drahý Čane! "Nikde jsem to nešířil a nechával jsem si to pro sebe," řekl k dokumentům Viktor Skála.

Josefa Škrlu považoval za velkou osobnost. "Měl jsem s ním jen dobré zkušenosti. Nikdy jsem to necítil tak, že bych byl Josefem Škrlou manipulován. Všechno bylo vždy dobrovolné," stojí si za svým herec.

Připustil, že bývalého člena oddílu Mravenců Dvořáčka oslovil, aby vrátil odcizené věci, které patřily spolu podnikajícím Mravencům.

"Milá Kateřino, věz, že si musíš dát pozot, abys neměla radši Barboru než Světlo!" napsal Skála 30.července 2006 Kateřině Mauerové. "Měl jsem tehdy strašný sen, byl to hrůzný sen, proto jsem to Katce napsal," vysvětlil Viktor Skála.

A vzápětí řekl plačící Kláře Mauerové: "Já jsem si za ten rok strašně vytrpěl, ale ne tolik jako vy! Naše dcera nám nic neřekla. Pro mě je to, s čím jsem se tu setkal, nevysvětlitelné. Asi jsem ty lidi neznal, pro mě to je nepochopitelné. Ta kauza je pro mě záhada a nerozumím tomu. Kateřina zneužila naší důvěry. I když se mi omlouvala, tak je to neuvěřitelná krutá hra. Ani ve snu mě nenapadlo, že by to Kateřina využívala ke krytí totožnosti Báry Škrlové!" prohlásil rozhodným hlasem Viktor Skála.


Soud vyslechl 'pravou ruku' Josefa Škrly Pavla Procházku. Více zde.

Podle tvrzení své sestry Gabriely byla Klára Mauerová vzorná matka. Více zde.

O psychickém stavu chlapců vypovídaly dvě vychovatelky z brněnského Klokánku. Více zde a zde.

Obžalovaný Turek si půjčil klec pro psy, která byla využívána při týrání chlapců. Více zde.

Dědeček Ondřeje a Jakuba neměl prý o jejich týrání ani tušení. Více zde.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání