Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sestry bránily kobku vlastními těly!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ondřej Požár - 
23. července 2008
10:16

Jako čtvrtý v pořadí předstoupil před soudce svědek Miroslav Gregor. Policista, který zasahoval při vysvobození Ondřeje v domku v Kuřimi.

"Měli jsme informace, že tam je vězněný svázaný chlapec. Přijel jsem tam s technikem. Soused Trdý nám potvrdil, že má na videu svázaného chlapce," uvedl svědek.

Zařízení mělo malý dosah, mohlo být ve vedlejším domě. Rozhodli jsme se zkontrolovat, zda tam kluk je nebo není. Zazvonil jsem, dvě tři minuty se nic nedělo. Otevřela mi paní a tvrdila, že tam je jen postižená Anička.

Přesto jsem ji chtěl vidět. Na zemi v koupelně bylo podle mého názoru asi čtrnáctileté dítě, které křičelo. Tohle dítě ale podobou neodpovídalo dítěti, které jsme viděli na záznamu. Sestry Mauerovy nám tvrdily, že tam žádný chlapec není. Stály před místností pod schody. Chtěl jsem tam jít, trval jsem na tom. Technik přišel a řekl, že jsme na správném místě, že chlapec by měl být v místnosti pod schody," vypověděl policista.

Sestry tvrdily, že od místnosti nemají žádné klíče. Byly problémy s Aničkou, která tam pořád křičela. "Proto jsme zavolali sanitku. Rozhodli jsme se, že dveře místnosti otevřou hasiči násilím. Sestry Mauerovy si sedly ke dveřím, zapřely se nohama o stěnu a bránily dveře tak, aby nebylo možné je otevřít. S kolegy jsme je násilím odvedli, hasiči otevřeli dveře a našli tam chlapce," popsal zásah Gregor.

Potvrdil, že ho kopala a štípala Anička, která křičela. "Přemísťovala se po čtyřech, ale když na mě útočila, tak stála!" upřesnil svědek.

Když se otevřely dveře místnosti, přestaly obě sestry křičet a klást odpor a začaly normálně komunikovat. Klára řekla, že to je výjimečná situace. A řekla, že má ještě druhého syna.

Na policistu dnes u soudu zaútočil Katčin obhájce Pavel Holub. Nelíbilo se mu, že svědek do úředního záznamu loni neuvedl, že ho Anička kopla.

"Snažila jsem se tenkrát volat panu doktorovi, co mám dělat. Je pravda, že Anička policistu napadala. Pak mě překvapilo, že Anička vlezla Kateřině na klín a už se mnou vůbec nemluvila, i když před tím volala Mama, mama!" dodala Klára Mauerová.

Její sestra Kateřina zpochybnila, že by Anička kladla nějaký odpor. "Byla na zemi, zmítala se tam. Možná nás bránila, ale nebyl to útok," řekla Katka.


Bývalý člen skautského oddílu Mravenci vypovídal o homosexualitě Josefa Škrly. Více zde.

Podle výpovědi zasahujícího hasiče ležel Ondra v kobce se spoutanýma rukama i nohama a kolem něj byly výkaly a zvratky. Více zde.

U soudu vypovídala i učitelka týraného Ondřeje. Více se dočtete zde.

Ukázalo se, že vězení v domě dětí Paprsek již v roce 2004 málem odhalila úřední kontrola. Více zde.

Přítelkyně Jana Turka (obžalovaného z týrání) přišla o děti. Čtěte zde.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání