Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hasič: V kobce v Kuřimi byl puch a výkaly!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ondřej Požár - 
23. července 2008
11:28

Vysvobození Ondřeje z kobky pod schody v domku v Kuřimi u Brna dnes popsal i další svědek, velitel družstva hasičů Petr Hanák. Když loni 7.května večer přijeli na místo, už tam byli policisté a záchranáři.

"Pomocí speciálního vybavení jsme násilně vstoupili do místnosti pod schody. Na zemi ležel nahý chlapec. Měl spoutané ruce a nohy průhlednou lepicí páskou. Ležel na holé betonové podlaze. V místnosti byl nesnesitelný zápach a strašné horko. Byly tam lidské výkaly a u hlavy chlapce byly zvratky. Chlapci jsem přeřezal pouta nožem," vylíčil hasič pomoc vězněnému klukovi.

Chlapec podle něj musel být v kobce delší dobu. Vůbec prý nezaplakal, byl klidný. Děti přitom podle Hanákovy zkušenosti při podobných zásazích v bytech křičí a bojí se! Pak Ondru předali záchranné službě. Chlapec komunikoval, mluvil o svém bratrovi a sestře. Proto zkontrolovali zahradu, zda tam není Jakub. Nikoho ale nenašli.

Svědek před zásahem hasičů řekl Kláře, že otevřou dveře, že to bude pro všechny lepší. "Všiml jsem si, že chlapec měl na zadní části těla nějaké starší zranění. Obě ženy bránily přístupu ke dveřím, proto jsem policii požádal, aby je odvedli do jiné místnosti. Ženy si sedaly na zem, zapřely se nohama a bránily otevření dveří. Všiml jsem si i dítěte, které lezlo po zemi a vydávalo podivné zvuky. Křičela něco jako Mama, mama! Mysleli jsme si, že to je postižené dítě," uvedl Petr Hanák.

Podle něj Ondra strašně pěkně mluvil o Aničce. "On ji ale musel mít rád, protože Anička byla prostě pro nás všechny nejlepší! A on trpěl i za to, co neudělal," zdůraznila Klára Mauerová. "To, co říká sestra, není pravda!" vpálila jí do tváře vedle sedící Kateřina Mauerová.


Bývalý člen skautského oddílu Mravenci vypovídal o homosexualitě Josefa Škrly. Více zde.

U soudu vypovídala i Ondřejiva učitelka. Více zde.

Vchod do kobky prý bránily sestry Maurerovy vlastními těly. Více zde.

Vězení v Domě dětí a mládeže Paprsek bylo prý málem odhaleno již v roce 2004 při náhodné kontrole. Více zde.

 

 

 

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání