Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Snědl vajíčka a zmizel

Autor: Jana Ulrichová - 
12. června 2008
05:00

Sňatkový podvodník Jiří Kučera (61) již sedí za mřížemi, ale Blesku se nyní ozvala další žena, kterou oklamal.

Na lumpa, který ženy objížděl v omšelém červeném žigulíku (Blesk informoval), nerada vzpomíná i Božena D. (69) z Teplic.

Poznali se prostřednictvím rozhlasové seznamky. "Jsem vdova a člověku je přece jen někdy samotnému smutno. Hledala jsem proto nějakého společníka," vysvětlila.

Sešli se pouze dvakrát. Poprvé se Kučera, kterého rovnou pozvala k sobě domů, zdržel asi dvě hodiny. Jeho druhá návštěva byla zároveň poslední. Zmizel bez pozdravu, když si paní Božena odskočila. Vzal s sebou i její mobil a šperky.

Na jeho chování prý nebylo nic podezřelého. Byl sympatický, rychle našli společné téma na rozhovor, protože Teplice, kde dříve žil, dobře znal. "Ptala jsem se ho, jestli nemá hlad. Chtěl vajíčka, ale protože jsem jich měla málo, ochotně je šel koupit. Přinesl i chleba. Asi si ty výdaje tou krádeží potřeboval vykompenzovat," řekla s trpkým úsměvem.

"Na rozdíl od jiných žen jsem dopadla ještě dobře. Peníze totiž doma nikdy nenechávám. Ukradl ale věci, které pro mě měly citovou hodnotu. Mobil jsem měla po manželovi a řetízek s přívěsky od dětí," dodala.

Policisté stále hledají další oběti. Mohou se přihlásit na telefon 974 421 463. Kriminalisté všem zaručují diskrétnost.

 


 

Ženy, pozor na tohoto vykuka!

Policisté na severu Čech pátrají po dalším sňatkovém podvodníkovi. Po dopadení Jiřího Kučery (61) se nyní objevil další podvodník. Je jím Pavel Novák (31) z Čížkovic na Litoměřicku.

Novák je v Teplicích stíhán za krádeže a neoprávněné držení platební karty, z níž vybral 20 tisíc korun. V Litoměřicích je zase podezřelý ze zanedbání povinné výživy, neboť od února 2005 do října 2007 neplatil alimenty na své dítě. Jeho matce dluží už 32 000 korun.

Podle policistů se Novák nyní zdržuje zřejmě v Praze. Navazuje tam známosti s osaměle žijícími ženami, od kterých se nechává vydržovat a nakonec je okrádá.

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání