Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sňatkový podvodník obloudil stovky žen

Autor: Jana Ulrichová - 
20. května 2008
11:55

Jezdil omšelým žigulíkem a miloval ženy. Ale také miloval jejich peníze a neštítil se krást. To je charakteristika jednašedesátiletého Jiřího Kučery, kterého nyní dopadla policie.

Žádné drahé auto, okázalé obleky či značkové hodinky. Sňatkovému podvodníkovi Jiřímu Kučerovi (61) z Teplic stačila k obluzování starších osamělých žen výmluvnost a omšelý žigulík.

Jakmile získal jejich důvěru, obral je a zmizel. Nyní ho policisté dopadli. Na jeho červené žiguli zřejmě do smrti nezapomene například žena, kterou vzal na výlet. Aby si to užili, vybrala několik tisíc korun, které uložila do kabelky.

Kučera ji pak cestou požádal, aby zkontrolovala světla. Když z auta vystoupila, šlápl na plyn a ujel i s jejími penězi. Kučera se neštítil okrást ani slepou ženu. Po zadržení policistům řekl, že té je mu, na rozdíl od ostatních, líto. Využíval inzerátů a seznamky v rádiu. Kriminalisté ho sledovali dlouho. Od loňského října kontaktovali stovky žen, s nimiž si telefonoval. Většina z nich se ale styděla přiznat, že naletěly.

"Zatím tak mají kriminalisté zadokumentováno jen sedm okradených žen.

Připravil je zhruba o tři sta tisíc korun," uvedla severočeská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová.

Podvedených je ale podle ní mnohem více. Kučera, který už byl za stejné jednání v minulosti odsouzen, se představoval různými křestními jmény. S některými strávil jen pár hodin, jiné navštěvoval týdny.

Policisté ho zadrželi na Litoměřicku. Osudným se mu stal fotoaparát, který jedné ženě ukradl a druhé pak věnoval. Zapomněl, že je v něm uložená fotografie, na níž je zachycen s původní majitelkou přístroje.

"Byl obviněn z krádeže a podvodu. Byla na něj uvalena vyšetřovací vazba," dodala mluvčí. Policisté stále hledají další oběti. Mohou se přihlásit na telefonní číslo 974 421 463. Kriminalisté jim zaručují diskrétnost.