Tragický požár v Mostě stál život 6 lidí: První slova majitele restaurace!

Video se připravuje ...
Autor: btk, ČTK, pah, Bára Holá - 
13. ledna 2025
15:56

Šest lidí zemřelo v noci na neděli po tragickém výbuchu v restauraci U Kojota. Další stále bojují o život. K případu se nyní na sociálních sítích vyjádřil i majitel restaurace. 

Tragédie v restauraci U Kojota si v noci na neděli vyžádala život šesti lidí. Zatímco policisté v tuto chvíli vyšetřují všechny okolnosti vzniku požáru, na sociální síti se poprvé vyjádřil i majitel restaurace. Tomu je všech obětí nesmírně líto, a jak sám sdělil, v tuto chvíli není schopen odpovědět na všechny otázky.

„Chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým. A nepřestávám myslet ani na všechny zraněné hosty naší restaurace. Ačkoliv jsem v absolutním šoku, chci deklarovat, že budeme v maximální možné míře konstruktivně spolupracovat s vyšetřovateli, poskytneme jim veškerou potřebnou součinnost tak, aby se celá tragédie vyšetřila,“ napsal majitel restaurace.

Zkáza během okamžiku

Příčina vzniku požáru se vyšetřuje. Podle prvotních informací od hasičů požár zřejmě vznikl převržením plynového ohřívače, což následně vedlo k mimořádně rychlému šíření plamenů. „Zkáza byla otázkou pár minut,“ řekl majitel objektu Bohuslav. „Majitel restaurace to těžce nese, jeho osmnáctiletý syn, který byl na místě a vyskakoval s lidmi, se zhroutil,“ pokračoval.

Statik bude muset posoudit nosné zdi restaurace. U jejího zadního vchodu je na zemi vysypané sklo. Právě tudy hosté vyskakovali poté, co předzahrádka vzplála a nebylo možné utéci před ohněm hlavním vchodem. „Domlouval jsem se se sanační firmou, která by to oplotila. Pak začnou demoliční práce a pak se rozhodne, co s tím. Myslím, že restaurace už tu nikdy nebude,“ uvedl Bohuslav.

K případu se pro Blesk s opatrností vyjádřil také primátor města Most Marek Hrvol. „Vyšetřování bude probíhat v příštích dnech. Dostáváme nějaké dílčí informace, ale nemůžeme ještě vcelku prezentovat, co se tam stalo. Nicméně je zřejmé, že došlo k výbuchu propanbutanové láhve na terase, kde sloužily k vyhřívání. To si myslím, že bude pravděpodobná verze, ale počkám na finální výsledky od vyšetřovatelů.“

Jan Reichardt ( 14. ledna 2025 11:46 )

Majitel té hospody asi může za to, že se tam dva poprali a převrhli ty hořáky?

stoura ( 14. ledna 2025 09:59 )

👍 👍 👍

Uživatel_5348861 ( 14. ledna 2025 00:12 )

V soku bude az ho pozustali zazaluji a on bude vysetrovany pro ublizeni na zdrabi s nasledkem smrti. Instalace techbohrivacu jiste nebyla provedena spravne a on to vi.

Eva starova ( 13. ledna 2025 23:09 )

oni ti vysetrovatelé, nebo lekari co zkoumají ostatky, ti zkoumají vetsinou chrup. Protoze i kdyz je telo tím pozarem znicené, tak chrup jeste tak znicený nebývá. A tady jak s tim lekari maji problemy i podle chrupu identifikovat ohorelá tela, tak to muselo být hrozný

Bleskoska ( 13. ledna 2025 21:34 )

Akce lepšolidí. Normální restaurace totiž musejí zavírat ve 22 hodin. Když tam údajne hěsiči chodili popíjet, to si nevšimli, že prostředí je uspořádáno nevhodně, s rizikem požáru? Nebo jiná verze: konkurenci došla trpělivost a uspořádala "show", na kterou se jen tak nezapomene? Tohle není běžné neštěstí, to opravdu ne. Ti mrtví, co se zkoumá jejich totožnost... ani nechci domyslet, asi se ví, kdo tam skončil, ale nelze je od sebe rozeznat. Soustrast s pozůstalými by měla být samozřejmostí, ale také vyšetření celé události, ne plknání v médiích a pořádání pompézních skcí, ale skutečně vyšetření události, jak se tohle vůbec mohlo stát.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání