Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Danku (†2) přejeli autem a schovali do kufru: Než zemřela, ještě přišla k vědomí!

Autor: btk - 
5. dubna 2024
20:17

Otřesný případ zasáhl srbské město Bor. Na konci března záhadně zmizela ze dvora teprve dvouletá holčička Danka Ilićová. Pátrání trvalo dlouhých deset dní. Policisté i dobrovolníci prohledali každý dům, každý sklep a šachtu. Bohužel bez úspěchu. Zvrat v případu přinesla až policie, když zadržela dva podezřelé. Vyšlo najevo, že holčičku prý zajeli autem a její tělíčko ukryli na skládce!

Dvouletá Danka Ilićová se ztratila 26. března v srbském městě Bor. Za dosud nejasných okolností zmizela ze zahrady rodinného domu.

„Děti si hrály na dvoře. Maminka ještě chvíli před zmizením děti vyfotila a poté šla do kuchyně pro vodu. Když se vrátila na zahradu, Danka tam nebyla,“ uvedl v prohlášení srbský ministr vnitra Bratislav Gašić. Jak komentuje srbská televize Nova, holčička zabloudila na cestu.

Poplach i v Rakousku

Desetidenní pátrání nepřineslo žádné výsledky. Do akce se zapojili policisté i dobrovolníci. Pár dní po zahájení pátrání se v Rakousku dokonce objevilo video, na kterém měla být údajná pohřešovaná dívka.

Do pátrání se proto přidala i rakouská policie, uvedlo Blic.rs. Vyšetřování došlo k závěru, že dívka z videa nemá s Dankou nic společného.

Několik stop vedlo ke dvěma podezřelým. V blízkosti zmizení se totiž v autě pohybovali dva pracovníci poradenství pro vodu a hygienu.  Policie oba muže zadržela. Ti se záhy přiznali k hrůznému skutku.

Poraněná se probudila v kufru auta!

Danka podle očitých svědků šla ze dvora po asfaltce. Zadržení se údajně přiznali, že holčičku srazili autem. „Muži se poté rozhodli za pomoci nářadí bezvládné tělíčko přenést do kufru. Dohodli se, že holčičku někam skryjí. Na cestě je zastavil otec Danky, zda ji náhodou neviděli,“ uvedl dále ministr. Tělíčko prý odvezli na skládku, kde ji zakryli odpadky.

Policie přiznala, že je obvinění zavedli na místo, kde tělo vysypali. Jeden z mužů se měl na skládku vrátit o dva dny později a tělíčko převézt na jiné nespecifikované místo.

Maminka v pátek dopoledne pro Kronen Zeitung uvedla, že se tělíčko holčičky zřejmě nalezlo. O pár hodin později vedoucí oddělení kriminální policie Ninoslav Cmolić oznámil šokující zprávu. Poraněná Danka nezemřela okamžitě. V kufru se měla ještě probudit. Podrobnosti zatím nejsou.

Podezřelý Srđan (50) a Dejan (50) budou v pátek vyslýcháni na Vrchním státním zastupitelství v Zaječaru. V případě viny jim hrozí až doživotní trest.

Video  Pátrání na skládce: Policisté hledají tělíčko novorozeněte!  - David Malík, Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

 

lucie13 ( 6. dubna 2024 15:19 )

Od kdy běhá 2 leté dítě samo bez dozoru? Takže i chyba rodičů. Neposkytnutí pomoci - zavolání záchranky, byl velký zkrat.
2 leté dítě asi moc vidět nebude a nevíme, na jakém místě bylo přejeto, každopádně zbytečná smrt.

Vendy O ( 6. dubna 2024 13:56 )

Co to je za lidi, že srazí dítě a místo toho, aby hned volali záchranku a snažili se jí pomoct, ji ještě hodí na skládku. Byli opilí, zfetovaní, hledaní?!

Konopnice ( 6. dubna 2024 09:14 )

Co to je za lidi,­pane­bože­...ot­řesný

Eva HÁDĚ ( 6. dubna 2024 04:32 )

Stahnout z kuze a zahrabat do mraveniste, smejdy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání