Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Krutá smrt malého Adriana (†7): Otec a nevlastní matka ho umučili a jeho tělo dali sežrat prasatům

Autor: jel - 
2. dubna 2024
20:48

Šokující případ se stal v roce 2015 v americkém Kansas City. Terpve sedmiletý Adrian musel roky snášet brutální týrání a mučení od svého otce Michaela Jonese (53) a jeho partnerky Heather. Dvojice chlapečka nakonec zavraždila a jeho tělíčko dala sežrat prasatům. Soud nyní přiznal pozůstalým odškodné za to, že sociálka u týrání nezasáhla.

Matka Adriana, Dianna Pearceová, přišla v minulosti o opatrovnictví syna a kansaský úřad péče o děti přisoudil výhradní péči otci Michaelovi. Ten měl společně se svou o patnáct let mladší partnerkou syna několik měsíců brutálně týrat.

Chlapce bili a nedávali mu najíst. Adrian byl po několik měsíců zavřený nahý ve sprchovém koutě. Tyrani si ho navíc natáčeli na video. Jeho tělo pak hodili prasatům.

Roky před chlapcovou smrtí měl podle deníku New York Post dostat Kansaský odbor pro dítě a rodinu oznámení o zneužívání chlapce. Úřad ale neměl s rodinou téměř čtyři roky žádný kontakt, protože se často stěhovala mezi státy Kansas a Missouri. 

Tyrani byli za krutou vraždu odsouzeni k doživotnímu vězení. O podmínečné propuštění mohou žádat nejdříve po pětadvaceti letech. Stát Kansas dokonce přijal kvůli odpornému případu nový zákon, podle kterého musí sociální pracovníci osobně překontrolovat každou rodinu, v níž podle oznámení údajně dochází k týrání.

V roce 2017 podala matka, babička a dospělá sestra Adriana žalobu na stát Kansas. Soud nyní rozhodl, že stát musí zaplatit za to, že nezabránil týrání, pozůstalým odškodné ve výši jednoho milionu dolarů, což je v přepočtu asi 23 351 900 korun.

Video  Unesená dívka Jaycee Dugardová. Osmnáct let týrání a věznění  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání