Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Youtuberka dostala 30 let za týrání dětí: Zubožený chlapec (12) prosil o pomoc sousedy!

Autor: rc - 
25. března 2024
21:59

Třicet let za mřížemi letos u soudu vyfasovala populární youtuberka Ruby Frankeová. Máma vychovávala v americkém Utahu šest dětí a svými rodičovskými radami si získala na sociální síti miliony fanoušků. Ovšem nakonec vyšlo najevo, že dvě své děti brutálně týrala. Týranému dvanáctiletému chlapci se podařilo z domu hrůzy uprchnout oknem a utéci k jejich sousedům, kteří uvědomili americké úřady. U soudu byly promítány otřesné snímky zranění malého chlapce.

Případ mámy a populární youtuberky Ruby Frankeové otřásl celými Spojenými státy. Máma šesti dětí z amerického Utahu dávala svým fanouškům na YouTube rady ohledně rodičovství. Na sociální síti ji sledovalo 2,5 milionů lidí. Oblíbenou influencerku nakonec ale zadržela policie a v únoru stanula před soudem, který ji odsoudil k 30 letům za mřížemi.

Soud ji shledal vinnou z brutálního týrání svých dvou dětí. Své vlastní potomky nechala hladovět a svého syna nutila pracovat několik týdnů na slunci. Chlapec utrpěl vážné spáleniny. Děti podle informací britského deníku Daily Mail žily v podmínkách „jako v koncentračním táboře“. K třiceti letům soud odsoudil i její obchodní partnerku Jodi Hildebrandtovou, jež Frankeové radila v oblasti duševního zdraví.

Navíc se objevilo i nové video, které zachycuje dvanáctiletého týraného chlapce, který se objevil na verandě jejich sousedů. Právě jemu se podařilo oknem utéci z domu a vyhledat u sousedů pomoc. Moment, kdy zvoní na zvonek u sousedů, zachytila domovní kamera.

Chlapec chvíli postává na verandě, a když mu nikdo neodpovídá, chce odejít, ovšem v tu chvíli se ozývá soused. „Napadlo mě, jestli byste mi mohl udělat dvě laskavosti,“ říká chlapec. „O co jde?“ ptá se soused. „Vezmete mě na nejbližší policejní stanici,“ říká hoch. Sousedé si nakonec poslechli, co má na srdci. Dali mu vodu a banán a uvědomili policisty. „Ty jsi tak hodný kluk,“ říká žena chlapci.

U soudu byly promítány fotografie týraných dětí. Na tělech měly děti infikované řezné rány, kolem paží měly lepicí pásku. Po celém těle měly škrábance a modřiny.

Video  Zásahová jednotka v Mostě zadržela nebezpečného muže, který se více než rok skrýval před zákonem.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání