O skupině povalečů kyjovská radnice věděla delší dobu. Konflikty se ale vyskytovaly jen mezi nimi navzájem. Nedávno se situace změnila, když došlo k napadení kolemjdoucí ženy.

Zákaz žebrání

„Okamžitě jsme se sešli se zástupci policie a domluvili se na posílení ostrahy zejména v okolí hospody v Jiráskově ulici. Jednou týdně tam navíc budou situaci kontrolovat policista se psem,“ řekl tajemník kyjovské radnice Filip Zdražil.

Opatření radnice chystá ovšem mnohem víc. „Na zastupitelstvu, které se bude konat 25. března plánujeme nově zavést zákaz žebrání na území města, zpřísnit vyhlášku na požívání alkoholických nápojů na veřejnosti i na psychotropní látky a chceme zkrátit i provozní dobu u některých zařízení v brzkých ranních hodinách,“ prozradil Zdražil.

Kyjovská radnice přitom přiznává, že by nejraději sáhla ještě k razantnějšímu kroku, zákazu pobytu problematickým osobám na území města.

„Tuto možnost ale zákonodárci zrušili,“ upozornil tajemník, který připomněl, že město se věnuje i preventivním programům, aby k podobným problémům docházelo, co nejméně.

VIDEO: Dvojice mladíků okradla v podchodu pod brněnským nádražím muže o peněženku a čokoládu.

Video
Video se připravuje ...

Dvojice mladíků okradla v podchodu pod brněnským nádražím muže o peněženku a čokoládu. Městská policie Brno