Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Sousedské spory vyvrcholily střelbou ze vzduchovky: Ránu do ruky schytal strážník

ilustrační foto.
ilustrační foto.  (Autor: Blesk:David Malík)
Autor: rv - 
3. dubna 2024
17:06

Scéna jako z béčkové kriminálky se odehrála v okrajové části Jablonce nad Nisou. Sousedské spory tu vyvrcholily střelbou ze vzduchovky. Zásah ale schytal strážník. Pro střelce si poté poměrně razantně došli policisté.

Předmětem sporu měla být bujará oslava. Senior ze sousedství údajně požadoval, aby se rozdováděná společnost ztišila. S pochopením se nesetkal. Odpovědí mu byly výhrůžky a střelba ze vzduchovky ze strany hlučných sousedů (28 a 43). Večer konflikt vygradoval.

Vzduchovku měl v té době mladší z obou mužů. „Několikrát vystřelil do tújí v domnění, že se za nimi pohybuje soused. Za vzrostlými tújemi ale prováděli šetření městští strážníci, přičemž byl jeden z nich ránou ze vzduchovky zasažen do ruky,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Městští policisté přivolali na pomoc republikové kolegy. Ti se se střelci moc nepárali. „Provedli razantní zákrok, v rámci kterého byli oba muži zadrženi,“ doplnila Sochorová. Starší z obou mužů navíc ještě před incidentem vyhrožoval seniorovi tak, že v něm vzbudil obavu o zdraví a život.

Povedená dvojice si vykoledovala obvinění ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu formou spolupachatelství. U staršího obviněného k tomu ještě přibylo i nebezpečné vyhrožování. Oběma mužům hrozí, že si posedí až tři roky v base.

Video  Policisté zadrželi muže, který vyhrožoval, že se vrátí do vinohradské nemocnice se zbraní. (3. únor 2024)  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání