Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pytlák líčil na zvěř oka: V jednom trpěla přiškrcená srna

Autor: rv - 
28. března 2024
12:53

Máme v revíru škodnou, povzdechli si myslivci ve Vysokém nad Jizerou na Semilsku. U obce se objevily nastražené smyčky z drátů. Oka na zvěř líčil pytlák. Jedno se stalo málem osudným mladé srně. Kruťase (62) už policisté za vydatné podpory myslivců dopadli, přiznal se. Prý ho poháněla chuť na srnčí…

Podivné chování mladé srny zaujalo při obchůzce revírem myslivce. Zvíře se zmítalo v křoví a vypadalo, jako by se z místa nemohlo hnout. Myslivci šli blíž a hned viděli, kolik uhodilo.

„Zjistili, že je srna zachycená v drátěném pytláckém oku. Pravděpodobně byla uvězněná již delší dobu, jelikož měla zraněný krk od drátu, do kterého byla zamotána,“ popsala policejní mluvčí Klára Jeníčková.

Trýznivý konec

Nebohé zvíře už nemělo sílu, v utažené smyčce už jen sípalo. „Společnými silami a doslova vlastníma holýma rukama se srnu myslivcům podařilo vyprostit a pustit na svobodu,“ uvedla Jeníčková. V okolí poté našli ještě další tři nastražená pytlácká oka.

Pokud se do nich zvíře chytí, čeká jej krutý konec. Jak se zmítá, aby se z pasti dostalo, způsobuje si krvavá zranění a smyčka se utahuje víc a víc. „Dochází k trýznivému uhynutí ve velkém stresu,“ doplnila mluvčí.

Chuť na divočinu

Policistům se ve spolupráci s místními myslivci podařilo zanedlouho pytláka odhalit. Pod tíhou důkazů se přiznal. Měl prý velkou chuť na srnčí. „Důsledky svého jednání, včetně trýznivého úhynu zvířete, už nedomyslel,“ dodala mluvčí.

Kriminalisté už muže obvinili, za trestný čin pytláctví mu hrozí až pět let v base. Na Liberecku se policisté ročně setkají zhruba se třemi případy pytláctví. Nejedná se jen o podomácku vyrobené nástrahy, ale i neoprávněný lov zvěře, a to dokonce i v době hájení.

Video  Pytlák (27) zastřelil jelena přímo ze svého auta.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

MADONNA ( 29. března 2024 00:02 )

Chudák srnečka... Ještěže neumřela.. Toho hajzla bych taky pořádně přiškrtila!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání