Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šikana se sexuálním podtextem na Plzeňsku: Ředitelku školy odvolali!

Obětí extrémní šikany několika spolužáků se ve škole podle rodičů stala třináctiletá dívka. Šikana měla údajně sexuální podtext a dívka má vážné následky.
Obětí extrémní šikany několika spolužáků se ve škole podle rodičů stala třináctiletá dívka. Šikana měla údajně sexuální podtext a dívka má vážné následky.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
25. března 2024
15:44

Radní Blovic na Plzeňsku v pondělí odvolali ředitelku místní základní školy Dagmar Hitkovou. Reagovali tak na situaci se šikanou se sexuálním podtextem, která podle některých rodičů na škole dlouhodobě bují.

Ředitelka byla ke dnešku odvolána z funkce, nedostala ale výpověď ze zaměstnání, řekl v pondělí ČTK tajemník radnice Václav Kybic. Na odvolání upozornil server Novinky. Někteří rodiče jsou s krokem radních spokojeni, jiní jen částečně.

Odvolanou ředitelku se ČTK zatím nepodařilo kontaktovat. Martin Truhlář, otec dvou školáků a spoluautor petice, kterou podepsalo na 400 lidí, není spokojen s tím, že bývalá ředitelka by měla na škole dál zůstat jako učitelka.

"Je to úspěch, ale zatím máme splněno tak napůl. Mám strach, aby (odvolaná ředitelka) neovlivňovala ostatní učitele nebo se nějak nemstila dětem. Budeme se ještě radit, co dělat dál," řekl ČTK. Matka jednoho z dětí ČTK řekla, že je spokojená, že ředitelku radní odvolali, a doufá, že nový ředitel situaci na škole uklidní. Město vypíše podle Kybice na ředitele výběrové řízení.

Šikanou na blovické základní škole se zabývá i policie. S ohledem na to, že se vyšetřování týká dětí, neposkytuje žádné podrobnější informace. Obětí extrémní šikany několika spolužáků se ve škole podle rodičů stala třináctiletá dívka. Šikana měla údajně sexuální podtext a dívka má vážné následky.

Podle rodičů to ale není jediný případ šikany na škole. Sepsali petici, kterou předali na jednání zastupitelstva. To přijalo usnesení, v němž zavázali radu situaci řešit. Radní se dnes sešli v mimořádném termínu a ředitelku odvolali.

Video  Odborník ze školní inspekce v Blesku. Jak čelit šikaně ve školách?   - Bára Holá
Video se připravuje ...

Uživatel_5639498 ( 26. března 2024 02:06 )

Bože, vy jste ale hova.o! P.s. nejsem učitelka!🤓

Lomikel ( 25. března 2024 18:17 )

U stolu seděly tři.
Jedna byla šeredná, druhá blbá
a ta třetí byla taky učitelka...

verka1 ( 25. března 2024 17:11 )

Taková učitelka nemá ve školství pracovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání