Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zničující požár v Luhačovicích: Zřejmě ho způsobily kočky! Jedna z nich zemřela

Autor: ČTK - 
6. března 2024
17:38

Kočky možná způsobily středeční požár bytu v Luhačovicích na Zlínsku. Hasiči nevyloučili, že kočky vysypaly potraviny na sklokeramickou desku, načež ji tlapkami uvedly do chodu a deska začala hřát. 

Příčinu požáru, který způsobil škodu odhadem za 300.000 korun, hasiči nadále zjišťují. Vyloučili ale, že by jej způsobila technická závada. Na sociální síti to uvedl mluvčí krajských hasičů David Martinec. Jedna ze tří koček v bytě požár nepřežila.

Hořet začalo před polednem ve středu v kuchyni bytu v ulici V Drahách. K požáru vyjížděly čtyři jednotky hasičů, kterým se oheň podařilo rychle uhasit. „V bytě se nacházely tři kočky, které hasiči vynesli ven. Jedné z nich již nebylo možné pomoci. Další kočce poskytli hasiči kyslíkovou terapii a její stav se zlepšil. Následně je jejich majitelé převezli k veterináři na další ošetření,“ uvedl Martinec.

Hasiči byt odvětrali s pomocí přetlakové ventilace. „Přivolaný vyšetřovatel příčin požárů stanovil předběžnou škodu na 300.000 korun. Příčina požáru je stále v šetření, ale byla vyloučena technická závada. Podle vyšetřovatele je jednou z možných příčin, že kočky při svých hrách rozsypaly potraviny na sklokeramickou desku a následně ji zapnuly tím, že se po ní prošly,“ doplnil mluvčí.

Video  Požár koupelny na Černém Mostě (1. března 2024)  - Blesk.cz - David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání