Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žralok bílý zaútočil na potápěče: Zaklínil se v mříži a zlomil si vaz

Autor: btk - 
1. března 2024
11:10

Drastické video připomínající hollywoodský film zachycuje žraloka bílého, který v mořských hlubinách poblíž Mexického ostrova Guadalupe zaútočil na potápěče v kleci. Žralok se při jednom z útoku zaklínil mezi mříž a svou vlastní silou si při pokusu o úprk zlomil vaz. Lidé na sociálních sítích ze smrti žraloka obviňují lidskou bezohlednost při potápění a záhubu, kterou nosí ve svých dlaních.

Žraloci bílí patří k největším predátorům naší planety. Svými ostrými zuby dokážou snadno roztrhat člověka. Už však ne kovovou klec. Šokující video natočené poblíž ostrova Guadalupe v Mexiku zachycuje jednoho ze zmíněným dravců, který se zběsile vrhl na potápěče v kleci. Jak situaci komentuje NDTV, pozoruhodné je, že k incidentu došlo v roce 2019, video se ovšem znovu šíří napříč sociálními sítěmi.

Video  Žralok zaútočil na potápěče v kleci. Zaklínil se v mřížích, zlomil si vaz.  - twitter.com/@Wild_XW
Video se připravuje ...

Škubal se zaklíněný v mřížích a zlomil si vaz.

Žralok nejprve narazil čelně do mříží, za kterými se v koutě choulili dva vyděšení potápěči. Jeden z úderů byl ovšem tak silný, že mu hlava mezi mřížemi zůstala zaklíněná. V zoufalé snaze se vyprostit sebou škubal ze strany na stranu. Na záběrech je vidět, že se žralok při pokusu o úprk vážně poranil. Při jednom ze škubů si po dvaceti minutách boje zlomil vaz. Poslední záběr zachycuje již bezvládnou schránku paryby, jak se vydává vstříc do hlubin oceánu.

Lidé proti potápěčům ostře vystoupili

Uživatelé na sociálních sítích jsou z útoku a smrti predátora zděšení a znechucení. Někteří obviňují potápěče z toho, že se ke žralokovi přiblížil příliš blízko a narušil tak jeho teritorium. „Buďme k sobě upřímní. Ten žralok je mrtvý kvůli lidem, kteří tam byli. To oni ho v první řadě nalákali,“ řekl jeden z komentujících.

„Ti lidé tam neměli co dělat. Je mi toho žraloka líto. Bojoval o to, aby se odtamtud dostal. Doufám, že tu klec opraví, aby se už nikdy nic takového nestalo,“ komentoval další.

Jak již bylo zmíněno, žraloci bílí patří k největším predátorům naší planety. Mohou dorůstat délky až 6 metrů a vážit přes dvě tuny. Pro člověka mohou být smrtící, k útokům však dochází jen velmi zřídka.

Video  Itala Mattea Mariottiho (22) napadl během potápění na moři žralok.  - Instagram.com/matteo_mariotti__
Video se připravuje ...

Petr Dyk ( 2. března 2024 14:07 )

Přál bych takovým hloupým šmejdům, aby se při koupání na mořských plážích setkali zblízka s takovým lidožroutským žralokem. V poslední době mrzačí a zabíjejí žraloci lidi i v těsné blízkosti pláží.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání