Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Američan u zámku Neuschwanstein shodil turistky do rokle: U soudu se k činu přiznal!

Autor: ČTK - 
19. února 2024
15:24

V bavorském městě Kempten v pondělí začal soud s Američanem obžalovaným ve sledovaném případu vraždy, znásilnění a pokusu o vraždu dvou krajanek u bavorského zámku Neuschwanstein. Jednatřicetiletý muž před soudem prostřednictvím svého obhájce učinil doznání k většině skutků. Odmítl ale odpovídat na otázky, napsala agentura DPA. Verdikt se očekává v polovině března.

Obžalovaný se před soudem přiznal ke znásilnění a fyzickému útoku. Vypověděl, že čin neplánoval a „hluboce se za něj stydí a chtěl by se omluvit rodině oběti“, píše bulvární deník Blick. „Byl si vědom toho, že zraněná může bez pomoci zemřít, ale přesto ji tam nechal,“ četl z výpovědi Američanův obhájce.

Američan se se dvěma krajankami, kterým bylo 21 a 22 let, seznámil na zámku u bavorského zámku Neuschwanstein loni v červnu. Podle prokuratury je pak muž zavedl na blízkou turistickou stezku, kde napadl mladší z žen, shodil ji na zem a začal ji svlékat. Její společnice se pokusila zasáhnout a muž ji kvůli tomu shodil ze srázu do hloubky asi 50 metrů. Dvaadvacetiletá turistka utrpěla zranění, pád ale přežila. Mladší z žen, kterou útočník škrtil, znásilnil a poté rovněž shodil ze srázu, zemřela.

Případ loni šokoval veřejnost v Německu i v zahraničí. Obžalovaný muž se bude před soudem zpovídat i z držení dětské pornografie, která se u něj našla při domovní prohlídce. Proces má naplánovaných šest jednacích dní, skončit by měl 13. března.

Video  Tři opilci v Brně zmlátili muže jen proto, že je požádal, aby ztišili v tramvaji hudbu.  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Uživatel_5650027 ( 19. února 2024 21:15 )

Btw: náhodou by spadl z ochozu při rekonstrukci...👻na hradě straší 👻👻👻

Uživatel_5634767 ( 19. února 2024 15:47 )

Nikdy nepochopíme proč takové dobytky co něco tak hrůzného provedou, proč je soudí???? Na co proboha, proč je rovnou nezastřelí,ti si nezaslouží soud a mluvit s nimi. Rovnou je také zabít! Pak snadno soudy nestíhají. Muslimové by se s ním vůbec nebabrali ale rovnou ho oddělali. A v tou jsou muslimové dobrý, tak by to mělo být s každým vrahem a násilníkem! 👍

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání