Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Otřesné týrání kocourka ve Valticích: Za nohy ho pověsili na strom!

Autor: hpe - 
15. února 2024
11:10

Během pondělní procházky narazila žena z Valtic na utrápeného kocourka. Neznámá osoba ho barbarsky pověsila za nohy na strom a nechala napospas osudu. Přivolaní strážníci zvířeti ihned pomohli a předali ho do péče místního útulku. Na veterinární klinice mu poskytli prvotní ošetření poraněných nohou. Policie nyní pátrá po pachateli.

Nad takovým jednáním mnozí kroutí hlavou. Kocourek měl však štěstí v neštěstí. Na cestě mezi Bořím dvorem a Katzelsdorfským zámečkem ho objevila zděšená žena. Okamžitě kontaktovala valtickou policii a zachránila tak zvířeti život. Policisté následně kocoura zajistili a předali pracovníkovi místního útulku, který ho odvezl na veterinární kliniku. Tam se mu dostalo první pomoci. 

Podle aktuálních zpráv z útulku Kočky u Katky by měl být kocourek na infuzích a speciální medikaci. „Léčba je obecně na dobré cestě. Poranění nohou se také zlepšuje a kocour už pohybuje oběma zadníma nohama,“ řekla Blesku zaměstnankyně útulku. Neviditelné šrámy na duši se ale budou hojit déle. Jakmile bude kocourek v dobré kondici, bude připraven k adopci.

Pod srdceryvným příspěvkem vyjádřilo lítost nad utrpením zvířátka mnoho lidí. Volali po spravedlnosti a dopadení osoby, která kocourkovi bolest způsobila.

Podle informací Blesku se zatím pachatele dopadnout nepodařilo. Vzhledem k tomu, že se v okolí místa činu nenacházejí žádné bezpečností kamery, bude vyšetřování značně ztížené. „Účast při pátrání přislíbila státní policie a myslivci, kteří poskytnou záběry ze skrytých fotopastí,“ doplnila pracovnice útulku. V případě, že máte jakékoliv informace spojené s vyšetřováním, neváhejte kontaktovat Městskou policii Valtice na čísle: +420 734 254 254.

Pokud byste rádi kocourkovi přispěli na léčbu – libovolnou částku můžete zaslat na transparentní účet 2102241613 / 2010. 

Video  Chovatelce koní se rozmnožili psi, neměla na jejich kastraci. Pomohli zvířecí záchranáři.  - Kateřina Lang
Video se připravuje ...

Ramita ( 21. února 2024 23:59 )

Člověk označí zvíře, že je to škodná a nemá s ním soucitu. Škodná je i lidská rasa ta, ale za své hrůzy páchané na zvířatech a lidech dostane hotel se vší všudy. Řekla bych, že takový člověk je taky škodná a proto bez soucitu zlikvidovat. Na světě by bylo mnohem lépe bez takových zbytečných lidí.
Jsme to nejhorší pro zvířata. Jsme to nejhorší pro tuhle planetu. Zvířatům i planetě by bylo bez lidí lépe. A ti co páchají zlo, tak 100%ně se jim zlo vrátí!
Přečtěte si knihu Nesvoboda, podívejte se na dokumenty Dominion atd. na internetu je toho spousta co lidská rasa dělá za hrůzy zvířatům. Je mi stydno, že k té rase patřím. Proklínám ty chamtivce, nenažrance, nadřazence, marnivce, a lidi, kteří páchají hrůzy na zvířatech a lidech. Prachy jsou pro ně přednější než životy a lidská rasa nemá úctu k žádnému životu

MADONNA ( 16. února 2024 23:29 )

Máte pravdu

L. ( 16. února 2024 13:06 )

..a mě zase uráží, že musím číst vaše zvrácené komentáře. V první řadě morálně zralému člověku vadí, že se taková věc děje! Alibistko!

harpyje ( 16. února 2024 01:24 )

Nikdy nepochopim co za zbytecnej kus h*vna jde a udela neco takovyho. I filcka je hodnotnejsi ziva bytost nez tohle

Pavel Schwarz ( 16. února 2024 00:54 )

Prase či kráva atb. Také tak visí denenti na co si tu hrajete debilov.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání