Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Češka nechala v Itálii děti v autě a odešla lyžovat: Hrozí jí až 5 let za mřížemi!

Matka nechala dítě v autě a odešla lyžovat.
Matka nechala dítě v autě a odešla lyžovat.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
15. února 2024
20:54

Prokuratura v Tridentu stíhá čtyřicetiletou ženu z České republiky, protože nechala v autě své děti bez dozoru a šla lyžovat. Napsal to ve čtvrtek deník Corriere della Sera. Ženě hrozí za opuštění nezletilého dítěte trest až pět let vězení. Podobné případy nejsou mezi českými turisty v Itálii ojedinělé.

Podle deníku se událost stala začátkem tohoto týdne v lyžařském areálu Passo Brocón v Tridentsku. Žena odešla lyžovat a v autě nechala bez dozoru své dvě děti ve věku 13 let a čtyři roky. Starší dítě po nějaké době opustilo sourozence, který tak zůstal v autě sám.

Mladší dítě bylo zavřené v autě zhruba hodinu a jeho pláč upoutal pozornost místních karabiníků, kteří vyhledali matku. Ta odůvodnila policii své jednání tím, že dítě zlobilo a nechtělo ji doprovázet na sjezdovku.

Ponechat bez dohledu dítě mladší 14 let je v Itálii trestným činem, za který hrozí šest měsíců až pět let vězení. Sazby se zvyšují, jestliže se dítě zraní či zemře. Přitěžující okolností podle italského trestního zákoníku je, pokud dítě opustí jeho rodič.

O případech, kdy čeští rodiče nechali na sjezdovkách bez dohledu své dítě, informovala italská média v uplynulých letech opakovaně. Před takovým počínáním varuje na svých webových stránkách i český konzulát v Miláně. „Nenechávejte své děti bez dozoru ani na lyžařské dovolené,“ zdůrazňuje diplomatický úřad.

 

Martin Havlicek ( 16. února 2024 08:29 )

Nekteri rodice jsou za trest. Opusteni deti, abych mohl mit zabavu, je odporne.

Vendy O ( 15. února 2024 22:02 )

Určitě si to slízne ten starší sourozenec od matky. 👎

Gemino Gemello ( 15. února 2024 21:50 )

Chtěla ochutnat "Dolce Vita" tak ho bude mít. Nána...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání