Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ondrášek (†3) zemřel pod koly náklaďáku v Černuci: Soud případ odročil!

Autor: ČTK - 
15. února 2024
20:13

Kladenský soud odročil kauzu úmrtí hocha při závodu trucků na duben, vyslechne další svědky. Ve čtvrtek začalo hlavní líčení. Po přednesení obžaloby, podle které se strýc, teta, řidič vozu a pořadatel dopustili usmrcení z nedbalosti, všichni obžalovaní vinu odmítli. Následně vypovídala přibližně desítka svědků. Na několik dalších už se nedostalo, protože jednání trvalo oproti očekávání déle. Soudce Štěpán Jirounek odročil hlavní líčení na 9. dubna.

Tříletý chlapec zemřel poté, co popoběhl mimo dosah svého strýce, který jej hlídal. Drtivá většina svědků se ve čtvrtek shodla, že se chlapec držel před tragédií těsně u muže a rozhodně volně okolo něj nepobíhal.

Následně ale z neznámého náhlého popudu popoběhl pod kola Tatry 813. „Byly to tři, čtyři vteřiny,“ uvedla jedna ze svědkyň.

Někteří ze svědků ve čtvrtek uváděli, že se jim akce zdála dostatečně zabezpečená z pohledu pořadatelů, jiní podotkli, že kombinace aut a veřejnosti nebyla zcela bezpečná. Zmiňovali též nutnost dodržování všeobecné opatrnosti na akcích podobného typu.

Tragédie se stala 30. dubna 2022 při závodu Mistrovství ČR nákladních vozidel v extrémním terénu v pískovně v Černuci.

Video  Během Mistrovství ČR nákladních vozidel v extrémním terénu, tzv. Truck Trial v Černuci zemřelo dítě.  - Blesk - Václav Burian
Video se připravuje ...

 

 

 

MADONNA ( 16. února 2024 23:15 )

Chudák chlapeček... Je strašně smutný, co se bohužel přihodilo.. Rodiče,strýc který malého hlídal se musí neskutečně trápit a tohle těžké břemeno budou nosit do konce života... Ono je jednoduché ukázat prstem, ty jsi vinen a začít linčovat někoho, kdo chtěl malému udělat radost tím, že ho vezme na auta... Nikdo nikdy nevíme,kde na nás číhá nešťastná náhoda, nebo nehoda.... Je mi moc líto chlapečka, rodičů, ale i strýce, protože s tímhle žít musí být šílený....

j.p.toman ( 16. února 2024 09:29 )

Vina je na straně strýce, který kluka neuhlídal.

zelvik22 ( 16. února 2024 06:22 )

Tohle jsou ty nešťastné příběhy z kategorie nešťastná náhoda. Je to smutná snaha najít viníka a někoho potrestat, aby to pro pozůstalé bylo lépe zpracovatelné. Ale bohužel i nešťastné náhody se stávají.... Vidět do duše malému dítěti nebo třeba pejskovi.... to prostě neuhlídáte, většina dělá vylomeniny a většina jim projde, někdy se ale něco bohužel stane, ať jste ostražití sebevíc. A mít dítě a zvíře věčně na řetězu to také nejde, to by zase bylo týrání. Nezávidím soudci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání