Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Záhadný případ rozpletl chlapec: Zakopl o lebku, patřila obviněnému!

Autor: btk - 
3. února 2024
11:10

Rogera Harta v roce 2004 obvinili z pokusu o vraždu své manželky, kterou se pokusil usmrtit v jejich vlastním domě. Tehdy z místa utekl a dvacet let po něm nebylo ani stopy. Zvrat přišel až v roce 2022, kdy v rybníku v Amity Township malý chlapec objevil něco, co původně považoval za želvu. Jednalo se však o lidskou lebku. Letos se ostatky konečně podařilo identifikovat.

„Myslíme si, že jsme přišli na stopu případu pokusu o vraždu z Pottstownu z roku 2004,“ řekl tehdy policejní náčelník města Amity Jeffrey Smith.

Harta obvinili v dubnu 2004 z pokusu o vraždu své manželky v jejich domě, z místa činu utekl a policisté ho téměř 20 let nemohli najít. Až v roce 2022 objevil teprve třináctiletý Dylan Bond děsivý objev, když u místního rybníka v Amity hledal žáby. „Narazil jsem na něco palcem u nohy, podíval se dolů, ale nic neviděl. Vzal jsem si klacek a objevil něco, u čeho jsem si nejdřív myslel, že je želva,“ uvedl.

„Pak jsem se vyděsil, byl jsem u tety a strýce teprve tři dny. Nemyslel jsem si, že narazím na lidskou lebku.“ popsal.

Jak píše britský deník Metro, případ je však stále obestřen záhadou, protože další dvě pátrání v rybníku, kde chlapec lebku objevil, žádné další lidské ostatky neodhalila. Vzhledem ke stavu lebky a bez dalších kosterních pozůstatků není možné určit příčinu smrti, uvedly úřady. Předpokládalo se, že je více než 10 let stará.

O více než rok a půl později potvrdily orgány činné v trestním řízení identifikaci lebky na základě pokročilé analýzy DNA a antropologického vyšetřování. Zjistilo se, že skutečně patří hledanému Rogerovi Hartovi. Dosud jedinou stopou je peněženka a klíče, kterou kriminalisté nalezli na předním sedadle jeho auta kousek od Pine Lane.

Video  Insta Crime Podcast: Šílený kanibal zavraždil chlapce (†6 a 9). S dětskými vnitřnostmi masturboval a pak je snědl  - pdc, icp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání