Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pohřeb zavražděného Filipa (†14): Matka u rakve zkolabovala

Autor: jp - 
16. ledna 2024
05:00

Další bolestný den přinesl začátek týdne pro rodinu Filipa (†14) zavražděného předminulý týden na nádraží v Hradci Králové. Chlapci, kterého ubodal muž (32), museli dát poslední sbohem.

Na církevní obřad, který se odehrál v kostele sv. Anny v části Kukleny za doprovodu romské živé hudby, dorazily asi dvě stovky lidí. Před začátkem smuteční hosté přistupovali k odkryté bílé rakvi, aby Filipa naposled pozdravili a pohladili. Nejvíce zdrcená byla jeho matka, nad ostatky plakala a křičela, že chce jít za synem.

Podpíraná otcem Filipa a dalšími blízkými nakonec z kostela odešla a zůstala sedět na lavičce, kde ji pozůstalí konejšili. Ze svatostánku vyrazily pohřební vůz s rakví a průvod na hřbitov. Tam emoční vypětí matky vyvrcholilo kolapsem. „Zavolejte sanitku, nedokáže chodit,“ křičel hlouček okolo ní. Záchranka ošetřila vedle ní ještě mladého muže, který měl problémy s dýcháním.

Video  Pohřeb zavražděného Filipa (†14) . Matka u rakve zkolabovala.  - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

Ubodaný na nádraží

Filipa zavraždil útočník 4. ledna vpodvečer mezi kolejišti mimo nástupní místo údajně po hádce. Hoch mu prý nechtěl dát cigaretu. Policie ho zadržela hodinu po činu. Den nato skončil ve vazbě. Hrozí mu výjimečný trest.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání