Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Holčičky (9 a 10) se v Chomutově propadly ledem: Zachránili je policisté David a Vladimír

Policisté zachránili dívky, které se propadly ledem
Policisté zachránili dívky, které se propadly ledem  (Autor: Policie ČR)
Autor: jel - 
20. prosince 2023
16:02

Dramatická událost se odehrála v pátek v chomutovském parku. Dvě školačky se chtěly klouzat na ledovém rybníku. Mladší se však propadla a zůstala až po hrudník ve vodě. Kamarádka jí chtěla pomoci, ale spadla do vody také. Dívkám nakonec pomohli policisté Vladimír Lhotský a David Pěnkava. Holčičkám se naštěstí nic nestalo.

Školačky se klouzaly na zamrzlé ploše rybníka, pod jednou z nich se ale po chvíli led propadl a ona se sama nedokázala z vody dostat. Kamarádka jí chtěla pomoci, bohužel se při tom taky propadla. Starší dívka se dokázala z vody dostat a kolemjdoucí žena přivolala pomoc. 

Na místo dorazili jako první policisté Vladimír a David, a když viděli plačící holčičku uprostřed rybníku, ihned se jí vydali na pomoc. „Nadstrážmistr Lhotský vstoupil opatrně na led a následně do vody, kde byly kusy ledu. Ty odstraňoval, aby se dostal k dívce,“ popsala událost policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

„Jeho kolega mezitím pomáhal druhé dívence a po příjezdu hasičů ji předal do jejich péče, aby jí byl poskytnut tepelný komfort uvnitř hasičského vozu,“ dodala mluvčí s tím, že pak převzal od kolegy holčičku vytaženou z vody a také ji předal do péče hasičů. 

Žádné z dívek se naštěstí nic nestalo a převzali si je rodiče.

Video  Hasiči vyprostili v Brně z ledu uvízlé srnčí mládě.  - HZS JMK
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 21. prosince 2023 08:32 )

Holčičky asi trochu IQ mrkve.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání