Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie na Šumpersku vyšetřuje vraždu: Muž partnerku po hádce udusil!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk:David Malík)
Autor: ČTK - 
19. prosince 2023
15:04

Kriminalisté obvinili padesátiletého muže z vraždy přítelkyně na Šumpersku. Muž podle policie osmačtyřicetiletou ženu udusil v sobotu večer v bytě po předchozím popíjení alkoholu a hádce. U soudu mu hrozí až 18 let vězení. Soudce poslal obviněného muže do vazby. 

Úmrtí ženy v obci na Šumpersku bylo policistům nahlášeno v sobotu po 20:00. „Oznamovateli se měl telefonicky svěřit známý, že zabil svou přítelkyni. Policejní hlídka okamžitě vyrazila zprávu prověřit. Po pár minutách skutečně našla v bytě ženu bez známek života a také muže, který uvedl, že přítelkyni udusil. Policisté muže na místě zadrželi a přivolali krajské kriminalisty, kteří si případ převzali,“ uvedl mluvčí policistů Libor Hejtman.

Muž kriminalistům vypověděl, že v sobotu odpoledne s přítelkyní popíjel alkohol a přitom se s ní pohádal. Zároveň ženu napadl, hodil ji na pohovku a vyhrožoval, že pokud nepřestane se řvaním, tak ji zadusí. „Když se neutišila, vzal polštář, přitiskl ho ženě na obličej a dusil ji do doby, než přestala jevit známky života,“ popsal Hejtman.

Muž se podle mluvčího o události svěřil známému, který mu večer zavolal. Motivem činu byla podle policie pravděpodobně narůstající krize ve společném životě. Oba měli navíc problémy s alkoholem, doplnil policejní mluvčí.

Kriminalisté letos v Olomouckém kraji dosud řešili pět případů vražd, z toho jeden měl tři oběti. První případ se stal v březnu v Tovačově na Přerovsku, kdy byl zavražděn v bytovém domě šestapadesátiletý muž. Z jeho vraždy kriminalisté obvinili jeho třicetiletého syna, který čelí i obvinění za pokus o vraždu matky. V dubnu se stala trojnásobná vražda v osadě Boňkov na Přerovsku. Útok pachatele, který nakonec spáchal sebevraždu, nepřežil pár seniorů a jejich patnáctiletý vnuk. Jeho matka byla zraněna a skončila v nemocnici. Motivem činu byla zřejmě žárlivost.

Video  Místo činu, kde došlo k chladnokrevné vraždě muže a jeho teprve dvouměsíční dcerky. (18. prosinec 2023)  - David Malík
Video se připravuje ...

XYZ3 ( 19. prosince 2023 17:01 )

Sorry, špatně jsem to přečetla..

XYZ3 ( 19. prosince 2023 16:08 )

Svěřit známý? Buď je nedouk redaktor nebo mluvčí ..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání