Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Žena za mrtvou příbuznou pobírala dávky. Tělo našli zakopané na zahradě rodinného domu

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
18. prosince 2023
12:55

Starší žena z Jindřichohradecka před více jak rokem zemřela, i tak ale její příbuzná pobírala její dávky. Ojedinělý případ podvodu teď prošetřují kriminalisté, kteří zemřelou našli zakopanou na zahradě rodinného domu.

Případem neobvykle otřesného případu podvodu se od minulého týdne zabývají kriminalisté z jižních Čech. K případu se dostali poté, co se starší žena dlouhodobě neukazovala na veřejnosti, ale stále pobírala dávky. 

Podle policie šlo o její příbuznou, která peníze dlouhodobě vybírala za ni. Během vyšetřování bylo objeveno i tělo zemřelé. „Její tělo objevili kriminalisté na pozemku rodinného domku v obci na Jindřichohradecku minulý týden. Soudní pitva u ženy neprokázala, že by zemřela cizí rukou,“ uvedla mluvčí policie Lenka Krausová.

Zemřelou někdo zakopal před více jak rokem, během toho si podezřelá žena přišla na více než několik desítek tisíc korun. „Dopustila se přečinu podvodu a také přestupku na úseku pohřebnictví. Přesnými detaily tohoto případu se kriminalisté intenzivně zabývají,“ dodala Krausová.

Video  Policisté prověřují dvojnásobnou vraždu v Klánovicích.  - Blesk.cz - David Malík
Video se připravuje ...

russoo ( 18. prosince 2023 14:15 )

No vydělávala i po smrti jako Michael Jackson... 😁 😁 😁

Martin Havlicek ( 18. prosince 2023 13:43 )

U velke casti populace staci zamavat penezi pred nosem a vypnou mozek. Nikdo normalni neakcetpuje uroky nad 60%, presto to plno lidi dela.

Yvetta H ( 18. prosince 2023 13:05 )

Ta paní je neskutečně hloupá a krátkozraká. Vážně si myslela, že jí to bude dlouhodobě procházet? Neskutečná blbost. A to nemluvím o tom, jaká je špína, když něco takového udělala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání