Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Novodobý Drápalík z Jindřichohradecka: Mladíka přejel kombajn, za střet se řidiči navíc omluvil!

Autor: pma, BLK - 
16. srpna 2023
12:26

O velkém štěstí může mluvit mladý muž z Jindřichohradecka, který se v tomto týdnu vydal do makových polí. Tam mladíka přejel zemědělský kombajn. Nehoda, která připomíná scénu z legendárního českého filmu Vesničko má středisková, naštěstí dopadla dobře. Muž skončil jen s několika šrámy na zádech a s roztrženým tričkem.

„Mladík se vynořil těsně před kombajnem a řidič už nestihl zareagovat. Na mladíka čelně najel a ten se nějakým způsobem proválel pod kombajnem,“ popsal Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Podobně jako v dnes už legendárním českém filmu Vesničko má středisková, kde Drápalíka (Rudolf Hrušínský mladší) přejede kombajn, skončil i případ mladíka z Jindřichohradecka. Ten však střet se zemědělským strojem přežil.

„Řidič kombajnu ho zahlédl a okamžitě na něj volal, mladík však pouze zamával, omluvil se a s potrhaným tričkem i několika šrámy odběhl z pole,“ doplnil mluvčí. Řidič kombajnu pro jistotu kontaktoval policii, která muže vypátrala v nedaleké vesnici.

Policie se v současnou chvíli bude zabývat tím, co šťastlivec v makovém poli dělal. Vyloučena není možnost, že se vydal sklízet dozrávající makovice. Z těch se získává takzvané opiové mléko, které se používá jako základní surovina pro výrobu opia.

Blesk kalkulačka - přemýšlíte o životním pojištění?

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání