Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šílený mord objasnili po 31 letech: K identifikaci zesnulé pomohl program Interpolu

Autor: hpe - 
15. listopadu 2023
19:10

Obyvatelstvem belgických Antverp 3. června roku 1992 otřásl hrůzný nález mrtvoly mladé ženy. Neznámý pachatel ji v místním parku zavraždil a její tělo vhodil do blízké řeky. Identita zesnulé byla však bezmála jednatřicet let neznámá. Přezdívalo se jí „Žena s tetováním květiny“ podle výtvoru, který zdobil její levou ruku. Nyní se díky novému programu Interpolu „Identify me“ podařilo nešťastnici identifikovat.

Šlo o Ritu Robertsovou, která se ze své rodné Anglie přestěhovala do Antverp. Jednoho dne si šla zaběhat. Domů se však už nikdy nevrátila. Neznámý pachatel ji v místním parku zabil. Podle místních policistů bylo tělo sice objeveno 3. června, ale ve vodě mohlo plavat už delší dobu. Klíčovým poznávacím znamením ženy byla vytetovaná černá květina se zelenými lístky, sportovní oblečení a boty na běhaní.  

Identifikovat zesnulou se podařilo až tento rok, kdy Interpol spustil nový web Identify me, který propojuje státní policie za účelem uzavření odložených případů. Své síly zatím spojily Belgie, Německo a Nizozemsko.

Platforma byla spuštěna v květnu. Kromě Rity policie hledá rodiny dalších jednadvaceti neznámých žen. Ritu poznala díky přesnému popisu detektivů a výraznému tetováni příbuzná. Rodina pak odcestovala do Belgie, kde oficiálně policistům potvrdila, že se opravdu jedná o Ritu.

Přestože se její nejbližší konečně dozvěděli pravdu o jejím osudu, nedokázali se ubránit velkému smutku ze ztráty milované osoby. Sami by si přáli, aby se pomocí programu našla i jména ostatních žen. 

johnny stopper ( 17. listopadu 2023 11:22 )

odkaz na web nikde, to jsou zprávy jako z blesku.

Jiří Zvěřina ( 16. listopadu 2023 00:19 )

Šílený mord objasnili po 31 letech-kdo je tedy vrahem???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání