Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Na dálnici D6 havarovala kolona s pandury: Čtyři vojáci skončili v nemocnici

Aktualizováno -
15. listopadu 2023
11:56
Autor: ČTK - 
15. listopadu 2023
07:50

Na dálnici D6 u Tuchlovic na Kladensku narazil ve středu ráno ve směru na Prahu vůz do vojenské kolony, čtyři vojáci jsou lehce zranění. Dálnice nebyla uzavřená, avšak vzhledem k ranní špičce byl průjezd několik hodin komplikovaný. V koloně byly tři pandury, jedno doprovodné nákladní auto a dvě vojenská osobní vozidla, řekla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Mluvčí armády Magdalena Dvořáková dopoledne informovala, že všichni vojáci byli propuštěni z nemocnice.

Nehoda se stala před 6:00 na 25. kilometru dálnice. Dvaapadesátiletá řidička osobního auta se podle prvotních informací policie zařadila do vojenské kolony a následně do jednoho z vozů narazila. „Čtyři lehce zraněné vojáky jsme po ošetření převezli do nemocnice v Kladně na centrální příjem,“ informovala mluvčí středočeské záchranné služby Monika Nováková.

Video  Na D6 u Tuchlovic narazil vůz do vojenské kolony. Čtyři vojáci utrpěli zranění.  - David Malík
Video se připravuje ...

Řidička osobního vozu vjela do armádní kolony. V následném střetu, v němž figurovaly dva vojenské vozy, bylo jedno kolové obrněné vozidlo Pandur, řekla ČTK mluvčí Dvořáková. „Šetření Policie ČR a Vojenské policie stále probíhá, tedy nemůžeme komentovat více nebo viníka nehody,“ dodala. Čtyři lehce zranění vojáci byli podle ní propuštěni z nemocnice a jedou ke své jednotce.

Řidička osobního vozu se nezranila a podle dechové zkoušky před jízdou nepožila alkohol. Dálnice byla průjezdná levým jízdním pruhem a po 8:00 byl průjezd zcela bez omezení.

Vojenská policie na sociální síti X sdílela pokyny pro řidiče při doprovodu vojenských kolon. „Do kolony vojenských vozidel se nikdy nezařazujte, dbejte pokynů Vojenské policie a Policie ČR, nepředjíždějte kolonu, pokud si nejste jisti, že to včas a bezpečně zvládnete,“ uvedla.

Nehody armádních vozidel zaznamenala policie například v roce 2019, tehdy se na pražské Jižní spojce srazila houfnice s osobním vozem. Nikdo se nezranil.

Pandury havarovaly o tři roky dříve v Táboře Čekanicích, vzájemně do sebe narazily. Policie tehdy uvedla, že podle prvotních informací žena, která jela v osobním voze, náhle zabrzdila a za ní jedoucí kolona pandurů do auta narazila. Policisté při vyšetřování dospěli k názoru, že hlavní příčinou nehody bylo nedodržení dostatečné vzdálenosti mezi vozidly, což je přestupek. Oprava armádu stála 95 milionů korun. Tři vojáci dostali pokutu 2000 korun za nedodržení dostatečné vzdálenosti mezi vozidly.

Před deseti lety dvaadvacetiletý řidič osobního auta zemřel po srážce s vojenským nákladním autem mezi obcemi Věž a Michalovice na Havlíčkobrodsku. Několik vojáků jedoucích na korbě armádní tatry utrpělo lehká zranění.

bleskovka ( 16. listopadu 2023 05:34 )

V Rusku na ničení vojenské techniky používají drony Lancet,v Česku stačí osobní automobil.

stoura ( 16. listopadu 2023 05:25 )

Však to taky vede ta nejlepší ministryně armády, kam se na ni hrabe Parkanová.

bullshit ( 15. listopadu 2023 15:36 )

Oprava ťukance v Táboře bratru za 95.000.000,- Kč. Tak to je hustý...

hynek hynek ( 15. listopadu 2023 15:23 )

A to se jednalo jen o přehlídku, neumím si představit co by se dělo, kdyby vypukla válka. Šrajnere, tahle interpelace se nesmí dostat do tisku­....­....­....­...Pa­ne, vy jste vdova.

žanyn ( 15. listopadu 2023 13:36 )

Když se podíváte na ty slavné Pandury a porovnáte s našimi BVP tak se člověk jen může divit proč naši státníci vyhazovali a vyhazujou miliardy...
Inu - asi nakrmit západní zbrojaře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání