Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Turisti v Tatrách utekli pomalým partnerkám: Záchranáři ztracené ženy hledali až do rána

Autor: ČTK - 
7. listopadu 2023
18:16

Členové horské služby na polské straně Tater noc na úterý strávili pátráním po dvou ženách, které v horách nechali jejich partneři. Ženy zřejmě kvůli horší kondici šly pomaleji a muži se vydali napřed na horskou chatu. Jejich partnerky se ale ztratily, informují polská média s odvoláním na tatranskou horskou službu.

Když ženy ani v pondělí pozdě večer nedorazily do chaty v Dolině pěti polských ples, zavolali jejich partneři záchranáře. Ti se ženám pokoušeli telefonovat a zjistit jejich polohu, ale marně.

Ženy navíc neměly zimní výbavu a na rozdíl od svých partnerů ani baterku, takže si musely svítit telefony. Horská služba je našla okolo 03:00. Dovedla je do chaty vzdálené několik kilometrů od té, v níž skončili jejich partneři. Odtud je pak autem odvezli do Zakopaného.

Tomasz Wojciechowski z tatranské horské služby naznačil, že postup „džentlmenů“ je mu záhadou a že jejich chování, kdy slabší členy výpravy nechali vzadu a sami šli napřed, je nekolegiální a nezodpovědné.

Video  Pátrání po dvouletém dítěti pohledem z policejního vrtulníku.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Gemino Gemello ( 8. listopadu 2023 20:14 )

Muži se zřejmě nechtěli chovat jako machisté a naopak umožnili ženám se realizovat v duchu dnešní genderové korektnosti.
Zvrácená doba, kdy se chlap bojí chovat jako chlap. Důsledky vidíme...

Jiří Zvěřina ( 8. listopadu 2023 06:31 )

Užvaněné neschopné ženské... Musely si to přeci dopovědět...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání