Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na jihu Evropy tropy, na Slovensku mráz: V Tatrách napadl sníh, záchranáři přidali varování

Autor: vja - 
28. července 2023
10:35

Zatímco jih Evropy opanovala v minulých týdnech více než čtyřicetistupňová horka, u našich sousedů v Tatrách mrzne a padá sníh. Například na Lomnickém štítu je podle aktuálních zpráv zcela bílo.

Počasí na horách je vskutku nepředvídatelné a silně proměnlivé. „Počasí v Tatrách dokáže vždy překvapit. Ano, na Lomnickém štítě máme 27. července sníh. Pokud se potřebujete zchladit, vyrazte lanovkou na Lomnický štít až do 2634 m n. m. Ode dneška se nám počasí v Tatrách opět vrací do letní pohody, tak neváhejte a vyrazte na hory zážitků,“ stojí na facebookové stránce Vysoké Tatry - Hory zážitků.

Před sněhovou nadílkou varovala dokonce i Horská záchranná služba. „Ve vysokých polohách, nad 2000 m n. m. se místy vyskytují sněhová pole. Zrána a ve stinných lokalitách je sníh zmrzlý a nebezpečný. Doporučujeme mít ve výbavě turistické mačky nebo cepín a zvýšit opatrnost při pohybu. Prielom Dunajca v Pieninách - chodník otevřený, ale stále probíhají dokončovací práce,“ uvádí na svém webu.

Pokud tedy toužíte po zchlazení v parném létě, není to do „spásné lokality“ daleko. Doporučuje se však samozřejmě dbát na doporučení Horské služby.

Video  Dvojici českých horolezkyň museli letecky evakuovat slovenští horští záchranáři ve Vysokých Tatrách. (21. 7. 2023)  - HZS SK
Video se připravuje ...

DEEP HOUSE MAFIA ( 29. července 2023 10:21 )

Češi ? odpad ve všem ! Česko ? největší díra v EU.

Zobrazit celou diskusi