Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Chci se zabít, nemá to smysl! Policisté zachránili dívenku před skokem pod vlak

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk:David Malik - CNCenter A.S.)
Autor: dce - 
27. října 2023
10:35

Nezletilou dívku před sebevraždou zachránili v těchto dnech policisté z Královéhradeckého kraje. U kolejí si jí všimli nejprve náhodní svědci, kteří zavolali na tísňovou linku, a dívce tak zcela jistě zachránili život. Ta totiž, přesvědčená o správnosti svého jednání, před policistou, který ji našel, nejprve utíkala dál do kolejiště.

Dramatické video zveřejnili policisté na svých sociálních sítích. V úplné tmě se u kolejí na blíže nespecifikovaném místě v kraji měla pohybovat dívka, která křičela, že chce skočit pod vlak. „Policisté okamžitě vyrazili na místo nahlášené události a po příjezdu uviděli dívku, která před nimi začala utíkat dál ke kolejišti. Po několika metrech na výzvu policistů zastavila,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Policista, který dívku dostihl, s ní začala komunikovat, podařilo se mu zjistit, že dívka chce opravdu ukončit svůj život. „Chci se zabít. Nemá to smysl,“ řekla strážci zákona, který ji okamžitě začal uklidňovat a slovy ji odváděl od sebevražedných úmyslů pryč.

Video  Chci se zabít, nemá to smysl! Policisté zachránili dívenku před skokem pod vlak.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

„Přesvědčili ji, aby s nimi odjela na policejní služebnu, a poté byla dívka předána do péče lékařů. Policisté tím bezprostředně zachránili dívce život, neboť strojvůdce by s největší pravděpodobností neměl příliš mnoho šancí dívku ve tmě včas spatřit a zareagovat,“ popsala mluvčí a poděkovala i svědkům, kteří neváhali a na místo přivolali policii, tím dívce zachránili život.

„Každý se ve svém životě může ocitnout v tíživé životní situaci. Nebojte se o svých problémech a pocitech hovořit s ostatními. Ti, kdo vás nejlépe znají – rodiče, sourozenci, kamarádi či spolužáci, budou vždy na vaší straně, podají vám ruku, vyslechnou vás a nabídnou vám pomoc. A v případě, že jste obětí nebo znáte někoho, kdo se nachází v těžké životní situaci a pozorujete na něm změny v chování, nenechávejte si to pro sebe,“ uzavřela Konečná.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání